Healthy Ageing Tour komt naar Heerenveen

De Healthy Ageing Tour doet Heerenveen aan. Komt u de wielrensters aanmoedigen? Op 4 april doen ongeveer 150 vrouwen mee deze etappewedstrijd, georganiseerd door de Internationale Wielerunie.

De wedstrijd wordt jaarlijks in de tweede week van april verreden. De start van de Tour is voor het eerst in Fryslân, in Heerenveen. Op 4 april rijden de wielrensters een tijdrit van ongeveer 8 kilometer. Verschillende bekende wielrenners doen mee aan deze wedstrijd. De start en finish is bij het Abe Lenstrastadion.

Daarnaast is er een wedstrijd Paracycling. Aan de Abe Lenstraboulevard kunt u terecht op een gezondheidsplein, waar gezonde activiteiten worden aangeboden. Op de boulevard is tot slot rond 15.15 uur de huldiging van de winnaars.

Meer informatie

De tijdrit vindt plaats op woensdag 4 april.

Vanaf 12.00 uur start de Paracycling wedstrijd. Vervolgens start om 12.45 uur de tijdrit voor de vrouwen.

Het parcours is als volgt: de start is op de Abe Lenstraboulevard, vervolgens gaat het parcours via De Opslach, Het Meer, de Woudsterweg, de Van Limburg Stirumweg, Prins Bernhardweg en de Stadionweg weer naar de Abe Lenstraboulevard.

Ja. Het is nodig verschillende wegen af te sluiten.

Abe Lenstra Boulevard: gestremd van 8.00 uur tot uiterlijk 18.00 uur

De start en de finish is op de Abe Lenstraboulevard. Voor de opbouw van het startpodium en de jurywagen is het nodig de boulevard vanaf 8.00 uur geheel af te sluiten. De Abe Lenstraboulevard is alleen via de voetpaden bereikbaar. Ook een deel van de parkeervakken langs de boulevard worden gestremd. Via de Atalanastraat blijft het wel  mogelijk de overige parkeervakken en de bedrijven aan de Abe Lenstraboulevard te bereiken.

Het parcours: gestremd van 11.00 uur tot uiterlijk 15.00 uur

Een tijdrit over dit parcours heeft ook z’n consequenties. Zo is de hele route van dit parcours op 4 april tussen 11.00 en 15.00 uur voor het overige verkeer op slot. Dat betekent nogal wat voor de inwoners van dit gebied. Woont u in de wijk en moet u de wijk uit, dan is het wijs om dat per fiets te doen en/of vooraf goed rekening houden met de planning. Via verkeersborden worden omleidingsroutes ter plekke aangegeven.

Het wielerparcours is tussen 11.00 en 15.00 uur gestremd voor al het verkeer.

Het is dan ook aan te raden vooral handige afspraken te maken wanneer u tijdens de wedstrijd de wijk in of uit moet.

Op twee plekken blijft het wel mogelijk het parcours te kruisen.

U kunt de wijk in of uit via 1) de rotonde Mercurius-Domela Nieuwehuisweg en via 2) het fietspad bij de Elisabethlaan en Kon. Julianalaan en vervolgens het fietstunneltje onder de A32 door.

Verkeersregelaars zorgen voor een veilige oversteek. Het kan wel zijn dat u even moet wachten voordat u door kunt rijden.

Wanneer u tussen 11.00 en 15.00 uur met de auto de wijk uit moet, kunt u de auto eerder al buiten de wijk parkeren. Zo voorkomt u wachten bij de verkeersregelaars.

U kunt parkeren op bijvoorbeeld P8 en de K.R. Poststraat, maar ook in de wijken direct buiten het parcours.