Heerenveen doet en ontmoet

Van 1 t/m 8 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen zijn de ‘Heerenveen Doet en Ontmoet’ activiteiten geannuleerd. De ontmoetingstafels en workshop gaan dus niet door. Wat doen we wel?

Wandeling

Op dinsdag 6 oktober verzamelen we om 13.00 uur voor Huisartsenpraktijk Bloemberg (Kattebos 146, 8446 DB Heerenveen). Vanaf daar maken we een wandeling. Loop gerust mee!

Eenzaamheid in beeld

In de bibliotheek in Heerenveen zijn verschillende kunstwerken te zien. Deze kunstwerken vertellen de verhalen van mensen die eenzaamheid van dichtbij hebben meegemaakt. Studenten van de opleiding Social Work en vaktherapie van de NHL hebben de verhalen verzameld, kunstenaars hebben de verhalen in beeld gebracht. De kunstwerken zijn te bezichtigen tijdens openingstijden van de bibliotheek.

Met wie ga jij een kopje koffie drinken?

Afgelopen week deelden we, samen met thuiszorgaanbieders en andere partners, maar liefst 1.500 zakjes met bonbons uit aan inwoners. Met de vraag: “Met wie ga jij een kopje koffie drinken?”. Want zeker nu kan een klein gebaar al het verschil maken voor iemand die zich eenzaam voelt. Maak jij óók het verschil voor een ander? En drink jij morgen een kopje koffie met je buurman of buurvrouw?

Een klein gebaar kan het verschil maken

Eenzaamheid komt vaker voor dan we denken. Een klein gebaar kan het verschil maken. Zeker nu. Denk hier bij aan videobellen met je opa of een bloemetje langsbrengen bij je gescheiden buurvrouw. Maak vandaag ook het verschil voor iemand die zich eenzaam voelt. Weten wat je nog meer kunt doen? Kijk dan op www.eentegeneenzaamheid.nl. Of lees de webpagina Eén tegen eenzaamheid op deze website. In onderstaande video komen Foppe de Haan en Jelle Zoetendal aan het woord over eenzaamheid:

 

YouTube video
Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.