Hennepplantage dicht

Burgemeester Tjeerd van der Zwan heeft vandaag een loods in Heerenveen laten sluiten. In dit pand aan It Dok werd een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. De huurders van deze loods hadden 189 hennepplanten staan die nagenoeg oogstrijp waren.

De sluiting is op grond van artikel 13b van de Opiumwet en geldt voor een periode van twaalf maanden. De periode van sluiting is lang omdat het de tweede keer in korte tijd is dat er drugs-gerelateerde activiteiten plaatsvonden op deze locatie. In maart 2020 werd de loods al voor een half jaar gesloten. Het pand is verzegeld en er zijn posters aangebracht met daarop de kennisgeving van sluiting.

Weet aan wie je verhuurt!

De eigenaar van dit pand is, zoals dat vaker gebeurt, slachtoffer van een criminele huurder.
Voorkom dat dit jou overkomt en vraag kritisch door bij verhuur. Want je bent als verhuurder wel verantwoordelijk voor misbruik van jouw pand, zelfs als je nergens vanaf wist. Je ‘criminele’ pand wordt voor een bepaalde periode gesloten. Daarnaast kan de netwerkbeheerder aangifte doen vanwege diefstal van elektriciteit. Ook de ruimkosten voor een kwekerij komen vaak terecht bij de verhuurder/eigenaar.
Bovendien is er meer risico op brand door het verkeerd aansluiten van de extra elektriciteitsaansluiting en overbelasting van de bedrading. Of zijn er giftige en explosieve chemicaliën opgeslagen voor het produceren van drugs.

Meld je vermoedens

Twijfel je aan de bedoelingen van de huurder maar durf je niet zelf door te vragen? Voel je je bedreigd? Of zie je iets gebeuren wat je echt niet vertrouwt? Neem dan contact op met team Veiligheid van de gemeente via 14 0513 of bel de politie via 112. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.