Inschrijving Schoon Belonen Heerenveen geopend

Schoon Belonen Heerenveen is een succes, daarom gaat de gemeente Heerenveen door met dit zwerfafvalprogramma. Scholen, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties kunnen één of meer gebieden adopteren die ze vervolgens tegen een vergoeding twee jaar lang schoon houden. De inschrijving voor de periode september 2024 t/m augustus 2026 is inmiddels geopend.

Wethouder Jaap van Veen “Elk jaar belanden miljoenen kilo’s zwerfafval op straat of in de natuur. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom ben ik dankbaar dat scholen en verenigingen al een aantal jaren meehelpen dit zwerfafval op te ruimen. Ik ben er trots op dat dit project zo’n succes is en hoop dat er ook de komende periode weer veel inschrijvingen komen. Zo zorgen we samen voor een schonere en aantrekkelijke leefomgeving!”

Schoon Belonen Heerenveen

Vier jaar geleden werd Schoon Belonen geïntroduceerd, nadat scholen en verenigingen inkomsten zagen wegvallen als gevolg van een nieuwe manier van de inzameling van oud papier in de gemeente. Om toch een financieel steuntje in de rug te bieden is “Schoon Belonen Heerenveen” opgezet. Scholen, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties kunnen één of meer gebieden adopteren die ze vervolgens tegen een vergoeding twee jaar lang schoon houden.

Inschrijving

Scholen, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties die mee willen doen met ‘Schoon Belonen Heerenveen’ kunnen zich tot en met 26 mei 2024 inschrijven, via www.heerenveen.nl/schoonbelonen. Alle inschrijvers worden uitgenodigd voor de startavond op 28 mei.

Vergoeding

De vergoeding bedraagt € 750,- per adoptiegebied per jaar. Hiervoor moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo moet de school of vereniging minimaal één keer per maand een opruimactie organiseren. Ook moeten de activiteiten steeds zichtbaar worden gemaakt, bijvoorbeeld via sociale media.

Meer informatie

Alle informatie en voorwaarden zijn te vinden op de website van de gemeente Heerenveen op de pagina Schoon Belonen.

Geplaatst op 29 april 2024, 14:23 | Gewijzigd op 29 april 2024, 14:23

Nieuws