Inwoners Heerenveen krijgen glasvezel van KPN

Dit nieuwsbericht is niet meer actueel

Alle 15.000 huishoudens in Heerenveen krijgen in 2020 glasvezel van KPN. Hiervoor hebben wethouder Hans Broekhuizen en Jeroen van der Jagt, regiodirecteur KPN een samenwerkingsovereenkomst getekend. “De aanleg van glasvezel in Heerenveen door KPN is een mooie stap richting ons doel de hele gemeente van glasvezel te voorzien”, meldt wethouder Hans Broekhuizen verheugd.

Glasvezel van KPN in Heerenveen

KPN start in de eerste helft van 2020 met het aansluiten van de huishoudens in Heerenveen. Jeroen van der Jagt: “Alle huishoudens ontvangen van ons bericht wanneer we naar verwachting glasvezel bij hen gaan aanleggen en wat zij daarvoor moeten doen. In delen van de wijk Skoatterwâld is al glasvezel aangelegd bij de bouw, daar hoeven we dus niet meer aan de slag”.

Het netwerk wordt wijk voor wijk en straat voor straat aangelegd. Eerst wordt de beste aanlegroute bepaald. Dan volgen de graafwerkzaamheden en wordt de glasvezelkabel gelegd. De gemeente en KPN hebben afspraken gemaakt om de overlast van de aanleg van glasvezel tot een minimum te beperken.

Kabelnoord legt glasvezel aan in het buitengebied

Eerder werd al bekend dat Kabelnoord in de buitengebieden glasvezel gaat aanleggen. Naar verwachting gaan de werkzaamheden hiervan in het voorjaar 2020 van start.

De gemeente gaat voor glasvezel

De gemeente Heerenveen is groot voorstander voor de aanleg van snel internet, zoals glasvezel. Hans Broekhuizen: “Daarom hebben we in ons hoofdlijnenakkoord ook opgenomen dat we snel internet willen in onze wijken en dorpen”. De komende jaren neemt het internetgebruik steeds verder toe. Steeds meer apparaten hebben internet nodig en we moeten steeds meer zaken via internet gaan regelen. Met de aanleg van glasvezel kunnen inwoners van de gemeente Heerenveen met deze ontwikkelingen mee doen.

De uitrol van glasvezel in Heerenveen is onderdeel van de plannen van KPN om voor eind 2021 ongeveer een miljoen extra huishoudens in Nederland van glasvezel te voorzien.