Langere wegafsluiting in Skoatterwâld

Foto werkzaamheden afgesloten weg bordDe verbindingsweg tussen de Stadhouderlaan en de Domela Nieuwenhuisweg is sinds twee maanden afgesloten voor verkeer. Deze afsluiting blijft ook tijdens de zomerperiode gelden.

Fase 2 De Singels

Het bouwrijp maken van Fase 2 van De Singels in Skoatterwâld is ondertussen enkele maanden onderweg. De werkzaamheden verlopen voorspoedig. De civiele aannemer is druk bezig met het aanleggen van de toekomstige sloten en wegen, inclusief de riolering. Intussen zijn ook de nutsbedrijven gestart met het leggen van kabels en leidingen in de hele tweede fase van de wijk. De werkzaamheden in Fase 2 van De Singels duren tot in november. Tijdens deze periode is de verbindingsweg alleen toegankelijk voor de hulpdiensten.

Verbindingsweg blijft dicht

Het vele bouwverkeer in de wijk maakt het onverantwoord om de verbindingsweg tussen de Stadhouderlaan en de Domela Nieuwenhuisweg tijdens de zomervakantieperiode weer tijdelijk open te stellen voor verkeer. De weg heeft ook nog geen tijdelijke asfaltlaag, wat de kans op schade rijden vergroot, en is er niet overal verlichting aanwezig. Daarnaast werkt het verwarrend wanneer een weg die afgesloten was, voor korte tijd opengaat, om vervolgens weer voor een langere periode dicht te gaan.

Landbouwverkeer

In het kader van Heerenveen Beter Bereikbaar is de normale route richting Heerenveen via de Oranje Nassaulaan op sommige momenten afgesloten. Verkeer vanuit Skoatterwâld kan dan alleen via de A32 de wijk verlaten. Hier is geen landbouwverkeer toegestaan. Daarom mag op die momenten alleen landbouwverkeer gebruikmaken van de verbindingsweg door Fase 2 van De Singels. Overig verkeer moet omrijden. Op de tekening hieronder staan de routes aangegeven.

De Singels – Verkeersroutes (PDF 717 kB)

Voor meer informatie over de ontwikkelingen gaat u naar de pagina De Singels.