Nederlandse identiteitskaart vernieuwd

Vanaf 4 januari 2021 09.00 uur (Nederlandse tijd) kunt u de vernieuwde Nederlandse identiteitskaart aanvragen. Deze vernieuwde identiteitskaart bevat een chip met een inlogfunctie. Daardoor kunt u binnenkort inloggen met uw identiteitskaart bij de Nederlandse overheid, het onderwijs, de zorg of pensioenfonds via DigiD.

 

Inloggen met een identiteitskaart met behulp van de DigiD app geeft extra zekerheid en zorgt zo voor maximale bescherming van iemands gegevens. Om deze gegevens goed te beschermen willen organisaties de zekerheid dat gegevens altijd met de juiste persoon worden gedeeld, daarvoor is de Nederlandse identiteitskaart verder ontwikkeld en voorzien van een chip.

Activeren inlogfunctie

U ontvangt na het ophalen van de nieuwe identiteitskaart binnen enkele werkdagen een brief van DigiD met een pincode. Met deze pincode kunt u de inlogfunctie van de identiteitskaart activeren. Deze aanpassingen betekenen niet dat uw huidige identiteitskaart niet meer geldig is. Zodra uw identiteitskaart verlengd moet worden en u een nieuwe kaart heeft aangevraagd, dan ontvangt u het nieuwe model.

Meer weten

Kijk voor meer informatie over inloggen met een identiteitskaart op www.digid.nl.