Nieuwjaarswens burgemeester Van der Zwan

Dit nieuwsbericht is niet meer actueel

Beste mensen,

Graag wens ik iedereen een heel goed nieuwjaar toe! En dat 2021 maar het jaar mag worden waarin we samen het coronavirus onder controle krijgen!
Ik weet nog goed dat ik in het afgelopen jaar de families sprak van de eerste Corona-slachtoffers in Heerenveen. Dat er niet of nauwelijks afscheid kon worden genomen. Vreselijke momenten die je je hele leven bijblijven.

Dat geldt ook voor het bezoek dat ik bracht aan de zorgmedewerkers in Anna Schotanus. Hun toewijding en betrokkenheid was zo indrukwekkend!
Het afgelopen jaar, hoe rampzalig ook, liet ook mooie dingen zien. De aandacht die er was voor onze ouderen in de verzorgingshuizen. De steun voor de voedselbank. De solidariteit en zorg voor elkaar was vaak hartverwarmend. Ook in al die mooie momenten spiegelt zich het afgelopen jaar.

Tot een paar weken geleden dachten we rond deze tijd wat meer armslag te hebben. Meer vrijheid om elkaar te zien en te ontmoeten. Helaas valt dat zwaar tegen.
Ons land, onze gemeente, staat op slot. Ook oudejaarsnacht was voor ons allemaal zo anders dan anders. Normaal ging ik na middernacht de dorpen langs, op ronde in de gemeente. Dan kwamen we elkaar tegen in de horeca of op straat en wisselden we goede wensen uit. Allemaal onmogelijk!
Ondanks alle beperkingen hoop ik dat er in de afgelopen dagen voor iedereen, in de kring van je gezin, van je naasten, toch nog warme momenten en lichtpunten waren. Laten we die momenten samen koesteren.

En laten we het nieuwe jaar tegemoet treden in de verwachting dat het een prachtjaar wordt. Een jaar waarin menselijk contact weer zonder beperking zal zijn. Waar we elkaar weer kunnen ontmoeten zonder angst voor het virus. Een jaar waarin de wereld op een verstandige en duurzame manier weer behoedzaam open gaat.
Vanuit dat perspectief, beste mensen, wens ik u allen een goed, gezond en gelukkig 2021 toe!

Laten we optimistisch hopen dat 2021 het jaar wordt waarin de wereld zich weer op een verstandige en duurzame manier voor ons opent! Vanuit dat perspectief wens ik iedereen een goed, gelukkig en vooral gezond nieuwjaar!

Burgemeester Tjeerd van der Zwan

 

De digitale boodschap vindt u op ons YouTube kanaal