Onthulling Boom der Onverzettelijken

Op zaterdag 15 april om 13.00 uur is in Heerenveen de onthulling van de ‘BOOM DER ONVERZETTELIJKEN’. Deze activiteit vindt plaats in het Minckelerpark in Heerenveen.

Verzetsboom

Heerenveen werd op 15 april 1945 bevrijd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was een groot aantal verzetsmensen actief in onze gemeente. Zij hielpen onderduikers, bevrijdden gevangen uit handen van de bezetter of verrichtten allerlei hand- en spandiensten voor het verzet.
Voor alle verzetsmensen die de oorlog overleefden is er nu de ‘Boom der Onverzettelijken’. Deze Koningslinde, in het park achter Minckelersstate herinnert zo aan deze helden uit de Tweede Wereldoorlog.
Burgemeester Tjeerd van der Zwan en initiatiefneemster Wietske Brouwer-de Jong houden beide een toespraak en onthullen vervolgens een bordje bij de verzetsboom.

Achtergrondinformatie

De stichting Historie Heerenveen heeft op de website achtergrondinformatie gebundeld van de mensen uit het verzet. Meer of missende informatie kan hier altijd aan worden toegevoegd:  historieheerenveen.nl/verzetsboom