Oranjewoud Festival ontvangt Fairtrade-certificaat

Het Oranjewoud Festival ontving als eerste festival in Friesland het Fairtrade-certificaat namens de werkgroep (H)eerlijk Heerenveen uit handen van wethouder Coby van der Laan. Bestuursvoorzitter Ingrid Metz nam het certificaat in ontvangst in de Proeftuin in de Overtuin in Oranjewoud.

Wethouder Coby van der Laan: “Fairtrade betekent eerlijke handel. Het zorgt ervoor dat boeren en producenten een eerlijke prijs krijgen voor hun producten en kunnen investeren in hun bedrijf, hun familie en in de gemeenschap waarin zij leven. Wij zijn er trots op dat het Oranjewoud Festival het Fairtrade certificaat mag gebruiken”.

Oranjewoud Festival

Het Oranjewoud Festival neemt het onderwerp “duurzaamheid” structureel mee in alle onderdelen van de organisatie. Zo wil het Festival bijvoorbeeld de “CO-2 foodprint” minimaliseren en herbruikbare (bouw)materialen gebruiken. Een belangrijk deel van de inrichting komt uit de regio. Dit is een indirecte besparing van uitstoot.
In de Proefuin wordt gestreefd naar zoveel mogelijk Fairtrade- en Streekproducten. Daar is bij de selectie van de standhouders rekening mee gehouden. De standhouders hebben verklaard dat zij de uitgangspunten van De Proeftuin onderschrijven en daarmee zoveel mogelijk Fairtrade- en Streekproducten verwerken in hun gerechten.

Werkgroep (H)eerlijk Heerenveen

In Heerenveen is de werkgroep (H)eerlijk Heerenveen actief met als doel: zoveel mogelijk bedrijven en organisaties te stimuleren om Fairtrade te worden.
Er zijn steeds meer bedrijven die duurzame en Fairtrade producten aanbieden; restaurants, supermarkten, winkels en bedrijven die het (H)eerlijk Heerenveen certificaat hebben ontvangen. Dat maakt het voor consumenten steeds makkelijker om (h)eerlijk te winkelen.
Heerenveen heeft in 2016 de titel Fairtrade gemeente behaald en voor 2017 de ambitie om 100 gecertificeerde organisaties en bedrijven te behalen.

Kijk voor meer informatie over het Oranjewoud Festival op: https://oranjewoudfestival.nl/nl