Project overweg Rotstergaastweg gaat van start!

Dit artikel is niet meer actueel

overgang Rotstergaastweg

Binnenkort wordt een start gemaakt met de werkzaamheden aan de spoorwegovergang in de Rotstergaastweg en de bocht in de Industrieweg te Heerenveen.

Wat gaat er gebeuren?

Om de spoorbereikbaarheid te verbeteren tussen Zwolle/Meppel en Leeuwarden gaan er eind 2017 meer treinen rijden op dit traject. In opdracht van de provincie Fryslân en de gemeente Heerenveen gaat ProRail daarom de intensief gebruikte spoorwegovergang in de Rotstergaastweg in Heerenveen aanpassen om deze veiliger te maken.
Op dit moment moeten fietsers twee keer de weg oversteken. In de nieuwe situatie blijven de fietsers aan één kant van de weg fietsen. Hiervoor moet de overweg worden uitgebreid. Ook krijgt het vrachtverkeer meer ruimte om de bocht in de Industrieweg te nemen zodat zij de overweg makkelijker kunnen passeren. Door deze maatregelen neemt de veiligheid op de overweg toe.

Werkzaamheden in mei

In mei gaan de aannemers de werkzaamheden aan de overweg en de bocht uitvoeren. Strukton is hoofdaannemer en gaat aan de slag met de werkzaamheden aan de overweg. Aannemer Reef is verantwoordelijk voor het weggedeelte en zal ook het recentelijk aangelegde voetpad richting Thialf aansluiten.

Omleiding verkeer en buitendienststelling treinverkeer

In de periode van 1 tot en met 15 mei aanstaande pakt de aannemer de bocht in het weggedeelte Industrieweg – Rotstergaastweg aan en in het weekend van 13-14 mei wordt de overweg Rotstergaastweg aangepast. Verkeer kan tijdens deze gehele periode geen gebruik maken van de overweg in de Rotstergaastweg, maar kan gebruik maken van de overweg in de Rottumerweg om het spoor over te steken. De omleiding wordt met borden aangegeven. Met uitzondering van het weekend van 13-14 mei kunnen voetgangers en fietsers wel gebruik maken van de overweg. In verband met de werkzaamheden rijden er in het weekend van 13-14 mei  geen treinen tussen Heerenveen en Wolvega. NS zet bussen in.

Meer informatie over het project

Ook kunt u contact opnemen met ProRail via www.prorail.nl/contact of bel 0800 – 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden.

Spoorplan Noord Nederland

Project Rotstergaastweg is samen met ruim 20 andere spoorprojecten onderdeel van het Spoorplan Noord-Nederland. Van extra treinen en nieuwe stations tot spoortunnels en reistijdverkorting. Sommige van deze projecten worden al uitgevoerd, andere zitten nog in het stadium van onderzoek of besluitvorming. Maar ze dragen alle bij aan een betere bereikbaarheid van het noorden. Meer informatie op www.prorail.nl/noordenbeterbereikbaar .