Samen met de buren de omgeving duurzamer maken?

Dit nieuwsbericht is niet meer actueel

Leer van de ervaringen van de Groene Gangmakers

De Groene Gangmakers zijn uit de startblokken! Dit zijn vijf initiatieven* van het LEEF project waar inwoners hun omgeving duurzamer maken. Op 14 oktober vertellen ze graag over hun ervaringen. Elke stap van het initiatief kan een leerpunt zijn voor andere duurzame initiatieven.

Eerste stappen gemaakt

De bijeenkomst staat in het teken van experimenteren en leren. De Groene Gangmakers hebben de eerste stappen gemaakt. Wat ze tot nu toe hebben bereikt, hoe ze het aanpakken en welke uitdagingen er voorbijkomen. Het komt allemaal aan bod. Daarnaast komt Marloek Visser van Warm Heeg vertellen over hun ervaringen met communicatie en participatie. Zij zijn al langer bezig met het proces en delen wat zij hebben gedaan en geleerd. Heeft u tips of aanbevelingen aan een van de Groene Gangmakers? U kunt ze tijdens de bijeenkomst delen.

Het programma

19.15 Inloop
19.30 Welkom door wethouder Jelle Zoetendal
19.35 Introductie door projectleider Sietske de Jong
19.40 De Groene Gangmakers aan het woord
20.30 Gluren bij de buren: Initiatief Warm Heeg deelt de do’s en don’ts over communicatie en participatie
21.15 Borrel en netwerken

Aanmelden? Ja graag!

U bent van harte welkom op donderdag 14 oktober a.s. in het Abe Lenstrastadion in het Houtnet Café van Lippe Wonen. Ingang A, parkeren op P1. We beginnen om 19.30 uur, vanaf 19.15 is de zaal open. Graag aanmelden per mail: duurzaam@heerenveen.nl.

Wie komen er?

Inwoners, bedrijven en organisaties die interesse hebben in het groener en duurzamer maken van hun omgeving en/of mee willen denken met de vijf Groene Gangmakers. Uitgenodigd zijn in elk geval andere duurzaamheidsinitiatieven, raadsleden, woningcorporaties, energiecoöperaties, netbeheerder en plaatselijke belangen in de gemeente Heerenveen.

*De Groene Gangmakers

• Aengwirden Aardgasvrij – Beperken energieverbruik en gezamenlijk energie opwekken en delen.
• Baanbrekers Oudeschoot – Breed warmtenet aanleggen zodat woningen aardgasvrij worden.
• Nieuweschoot CO2-neutraal – Aanleggen van heatcycle: een innovatieve warmtepomp die met afvalwater en een warmtebatterij huizen verwarmt.
• BUITENgewoon De Greiden – Rijwoningen duurzaam maken door renovatie.
• Bedrijventerrein Heerenveen-Zuid – Een groener en aantrekkelijker bedrijventerrein met duurzaam opgewekte energie en duurzaam vervoer.