Sint-Maarten lopen in 2020

Dit nieuwsbericht is niet meer actueel

Er kan dit jaar heel veel niet doorgaan door de coronacrisis. Voor jongere kinderen is dat best wel ingrijpend. Daarom is het fijn om te weten dat kinderen wel Sint Maarten kunnen lopen, al zijn er wel wat aanpassingen nodig.

Willen uw kinderen langs de deuren gaan tijdens Sint Maarten? Dat kan, maar dan in een klein groepje. En zijn uw kinderen te jong om alleen te lopen? Ga dan met uw eigen kind(eren) of met een klein, vast groepje (maximaal twee volwassenen) langs de deuren. Houd dan wel minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en van de bewoner(s).

Maatregelen en eigen verantwoordelijkheid

Als iedereen zich aan de maatregelen houdt, is er genoeg ruimte om in kleine groepjes langs de deuren te gaan. Het besluit om kinderen wel of niet langs de deuren te laten gaan ligt bij u als ouder/verzorger.
Het is in ieder geval NIET de bedoeling:
• om met een groep in een optocht te lopen;
• om een activiteit te organiseren waarbij volwassenen in een groep bij elkaar komen;
• dat volwassenen meezingen. Want dat mag volgens de regels van de noodverordening niet. Houdt u ook daarmee rekening?

Niet iedereen doet mee

Niet iedereen in het land zal even enthousiast de deur openen. In deze tijden is dat misschien omdat de bewoner(s) veel meer risico lopen om ziek te worden, of omdat ze besmet zijn of ziek. Natuurlijk kan er ook een andere reden zijn. Heb begrip voor mensen die de deur liever niet open doen.

Voor de mensen thuis

We adviseren inwoners om voorverpakte traktaties in een mand klaar te zetten en zelf bij de deur een stap terug te doen. Voor wie graag meewerkt aan dit kinderfeest is het een tip om een lichtje/lampje bij de deur te zetten, zodat de kinderen weten dat ze bij u kunnen aanbellen.
Zo kan Sint Maarten toch een feest voor de kinderen van de basisscholen zijn.