Snel en makkelijk uw rijbewijs online verlengen

Leestijd: 2 minuten

Vanaf 1 juli is het voor inwoners van de gemeente Heerenveen mogelijk om hun rijbewijs online te verlengen via de website van de RDW. Met deze nieuwe service kunnen inwoners hun rijbewijs al binnen twee werkdagen na aanvraag ophalen op het gemeentehuis. Verlengen van het rijbewijs op het gemeentehuis blijft ook nog steeds mogelijk.

“Als gemeente Heerenveen streven we constant naar een goede dienstverlening voor onze inwoners,” aldus wethouder Jaap van Veen. “Met de introductie van het online verlengen van het rijbewijs bieden we een snelle en eenvoudige oplossing die het gemak voor onze inwoners vergroot.”

Het online aanvragen van een rijbewijsverlenging is specifiek bedoeld voor bestaande rijbewijshouders en personen die categorieën aan hun rijbewijs willen toevoegen. Mensen die voor het eerst een rijbewijs aanvragen, dienen nog steeds persoonlijk naar het gemeentehuis te gaan.

Om het rijbewijs online te verlengen, dient een pasfoto te worden ingediend die is gemaakt door een erkende fotograaf of in een erkende fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl.

“Het online verlengen van het rijbewijs is een resultaat van onze voortdurende inspanningen om onze dienstverlening te verbeteren en te moderniseren,” voegt Jaap van Veen toe. “We streven ernaar om de processen voor onze inwoners zo efficiënt mogelijk te maken, zodat zij snel en gemakkelijk kunnen beschikken over een geldig rijbewijs.”

Hoe werkt het precies?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een fotograaf of fotocabine die door de RDW is erkend. Vervolgens stuurt de fotograaf of fotocabine de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunnen mensen eenvoudig en snel de aanvraag indienen via op www.rdw.nl, met behulp van de DigiD-app en de ID-check functie. Na twee werkdagen is het vernieuwde rijbewijs gereed en kan het opgehaald worden bij het gemeentehuis.

Meer informatie

Voor meer informatie en instructies over het online verlengen van het rijbewijs kunnen geïnteresseerden terecht op de website van de RDW via www.rdw.nl.