Start werkzaamheden Heerenveen Beter Bereikbaar – K.R. Poststraat deels afgesloten in de zomermaanden

Dit nieuwsbericht is niet meer actueel

Vanaf 17 juli start de uitvoering van de werkzaamheden om de op- en afritten bij Heerenveen centrum te verbeteren. Aannemer BAM Infra begint aan de K.R. Poststraat. De werkzaamheden zijn onderdeel van het project Heerenveen Beter Bereikbaar. In 2020 wordt voornamelijk gewerkt aan de westzijde (centrum) van de A32 en in 2021 aan de oostzijde (het Meer/De Knipe). Eind 2021 zijn de werkzaamheden van deze eerste fase van het project afgerond.

Wethouder Jaap van Veen: “Ik ben blij dat de werkzaamheden, ondanks het coronavirus, binnenkort kunnen starten. Na jarenlange voorbereiding kunnen we eindelijk aan de slag. Het is nu nog even door de spreekwoordelijke zure appel heen bijten, maar straks is Heerenveen beter bereikbaar.”

K.R. Poststraat afgesloten van 17 juli t/m 27 juli

Op vrijdagavond 17 juli wordt een belangrijk deel van de K.R. Poststraat afgesloten voor autoverkeer in beide richtingen. Het gaat om het deel met de kantoren aan beide zijden, tussen de Weinmakker en de Zonnebloemstraat. Deze afsluiting duurt tot maandagochtend 27 juli en is nodig om een extra rijstrook in de richting van het centrum aan te leggen. Daarnaast wordt het asfalt in beide richtingen vervangen. De afsluiting geldt niet voor de lijnbussen van Arriva. Ook hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance) kunnen passeren. Het verkeer van en naar het centrum wordt omgeleid. Gele borden geven ter plaatse de omleidingsroutes aan.
Tijdens de werkzaamheden zijn de kantoren en de parkeerterreinen (aan de zuidzijde) niet bereikbaar per auto. Parkeren kan op het parkeerterrein Plein Noord, ten noorden van de K.R. Poststraat. Vanwege de werkzaamheden is het advies om dit parkeerterrein te bereiken via de afrit A7 Heerenveen-West en de Weinmakker.

Vlot & Veilig de A32 op en af

Het Project Heerenveen Beter Bereikbaar is een samenwerking van de gemeente
Heerenveen, provincie Fryslân en Rijkswaterstaat. Heerenveen kent een grote
verkeersdrukte in de ochtend- en avondspits. Om de verkeerssituatie vlotter en veiliger
te maken, worden de op- en afritten van de A32 en de wegen naar de op- en afritten
(K.R. Poststraat en Oranje Nassaulaan) verbeterd. Gemeente Heerenveen, provincie
Fryslân en Rijkswaterstaat hebben hiervoor samen met bewoners een plan bedacht.
Tijdens de werkzaamheden gaan omwonenden en het verkeer hinder ervaren. Hierover
worden bewoners en weggebruikers vroegtijdig geïnformeerd.