Verkeersmaatregelen Night of the Koemarkt

Op 30 juni 2018 vindt de Night of the Koemarkt plaats. Tijdens de opbouw, het evenement zelf en de afbouw is het nodig enkele locaties verkeersvrij te houden.

Dit betekent dat de straat wordt afgesloten en er niet geparkeerd mag worden.

 

 

 

 

 

 

 

Verkeersvrije locaties

De volgende locaties moeten verkeersvrij zijn: 

 • Parkeerterrein Julia Jan Wouters:
  Het parkeerterrein vanaf het begin van de Van Maasdijkstraat tot de Leliestraat is verkeersvrij van woensdagochtend 27 juni, 09.00 uur tot maandagmiddag 2 juli, 12.00 uur.
 • De K.R. Poststraat:
  De K.R. Poststraat is voor de helft dicht op donderdag 28 en vrijdag 29 juni. Er zijn verkeersregelaars ter plaatse of er staan stoplichten om het verkeer te regelen.
  Op zaterdag 30 juni, vanaf 01.00 uur is de gehele K.R. Poststraat afgesloten voor het verkeer.  Het gaat om het deel vanaf de kruising met de Fok, de Van Maasdijkstraat en vanaf de rotonde Nieuwstraat. Ter plekke wordt met borden de omleidingsroute aangegeven. Ook staan er verkeersregelaars tussen 08.00 en 18.00 uur. De weg blijft toegankelijk voor bestemmingsverkeer.
  Op zondag 1 juli tussen 08.00 – 10.30 uur is de K.R. Poststraat weer voor de helft dicht. Vanaf 10.30 uur is de weg weer helemaal open.
 • Het Crackplein en Crackstraat:
  Er wordt vanaf donderdagochtend 28 juni wordt opgebouwd op het Crackplein. Enkele parkeerplaatsen kunnen dan niet meer gebruikt worden.
  Het Crackplein en de Crackstraat zijn vervolgens vanaf zaterdagochtend 29 juni geheel afgesloten.
  Op zondag 1 juli wordt er afgebouwd en vanaf maandagochtend 2 juli zijn de weg en het plein weer helemaal open.

Over Night of the Koemarkt

Night of the Koemarkt is een jaarlijks terugkerend evenement en wordt georganiseerd door de Stichting Night of the Koemarkt. Het evenement bestaat uit verschillende onderdelen:

 • Vrijdag van 21.00 – 01.00 uur:      Kleintje Koemarkt op het Crackplein
 • Zaterdag van 12.00 – 17.30 uur:   Heerenveen op Stelten in het centrum
 • Zaterdag van 19.30 – 01.30 uur:   Proms Concert op het Crackplein.

Dit jaar is het evenemententerrein op het Crackplein groter dan voorheen. Het podium komt namelijk aan de overzijde van de K.R. Poststraat te staan. Hierdoor ontstaat er meer ruimte wat goed is voor de veiligheid van het publiek dat het Crackplein op en af willen.

Meer informatie: https://nightofthekoemarkt.com