Week van de Pleegzorg

Leestijd: 1 minuut

Woensdag 2 november was de start van de Week van de Pleegzorg (2 t/m 9 november). Tijdens deze week wordt landelijk extra aandacht gevraagd voor pleegzorg en het tekort aan pleegouders. En dat is hard nodig, want in Nederland zijn er namelijk 3500 nieuwe pleeggezinnen nodig.

Om op te roepen om groen licht te geven voor de toekomst van pleegkinderen, hebben wethouder Gerrie Rozema, raadslid Lia de Heij en Johan Krul van Jeugdhulp Friesland de groene loper uitgerold bij Crackstate.

Wethouder Gerrie Rozema: “Om zichzelf optimaal te kunnen ontwikkelen en de kans te krijgen om evenwichtige, zelfstandige volwassenen te worden, is een veilige omgeving onmisbaar voor kinderen. Een plek waar ze zich thuis voelen en alle ruimte krijgen om zichzelf te kunnen zijn. Omdat zo’n veilige plek niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is, zijn pleegouders nodig. Veel pleegouders. Meer nog dan we nu hebben.”

Inloopbijeenkomst

Op maandag 7 november wordt een inloopbijeenkomst georganiseerd voor iedereen die graag meer wil weten over pleegouderschap. Pleegzorgaanbieders, pleegouders en buddy’s vertellen dan meer over pleegzorg.
– Tijd: 19.00 – 21.00 uur
– Locatie: Posthuis theater.

Meer informatie en aanmelden kan via de speciale pagina over pleegzorg.