Zoek het uit: maatschappelijke dienstverlening

Dit nieuwsbericht is niet meer actueel

Voor jongeren die een tussenjaar nemen, die geen werk vinden of nog zoek zijn naar een opleiding, is het project Maatschappelijke Diensttijd ‘Zoek het uit’. Het is een kans om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. ‘Zoek het Uit’ start op 27 september en het programma duurt een half jaar. De jongeren komen uit de eigen regio en gaan aan de slag met de groep en twee jongerencoaches.

Pak je kans, ‘Zoek het uit!’

In het programma is persoonlijk contact van belang. Drie keer in de week gaan jongeren in de eigen regio met elkaar aan de slag met talentontwikkeling en hoe je van betekenis kunt zijn voor een ander – juist in deze tijd. In het programma zitten workshops, er zijn sprekers uit organisaties en van bedrijven en deelnemers kunnen meedoen aan initiatieven om anderen te helpen.
Tijdens deze maatschappelijke diensttijd (MDT) kunnen jongeren aan hun talenten werken, uitzoeken wat voor werk of welke opleiding bij hen past. En wat er in de eigen omgeving kan.
In het project ‘Zoek het uit!’ gaan jongeren ook aan de slag met onderwerpen voor en door jongeren: jongerenparticipatie. ‘Zoek het uit! richt zich op jongeren tussen de 16 en 27 jaar, die een half jaar op onderzoek willen gaan, 24 uur per week
Er is nog plaats in de groep, dus aanmelden kan nog. Meer informatie via www.mdt.frl