Antwoord voor bedrijven

Wilt u informatie van de overheid over ondernemen? Dan wijzen we u graag door naar de website van ‘Ondernemersplein‘. U ziet in één oogopslag wat moet, wat mag en wat kan, zoals vergunningen en vereisten, wetten en regels, belastingen en subsidies.

Samenwerking

Antwoord voor bedrijven is een initiatief van de Nederlandse overheid. Zij werken nauw samen met ministeries, andere rijksoverheden, provincies, waterschappen en gemeenten. Antwoord voor bedrijven sluit aan bij het initiatief om alle verschillende informatiebronnen binnen de overheid met elkaar te verbinden. Dit gebeurt onder de naam Antwoord©.

Antwoord op uw vraag aan rijksoverheden

Antwoord voor bedrijven geeft toegang tot websites en informatiebronnen die door andere overheidsorganisaties worden onderhouden. Deze organisaties zijn zelf verantwoordelijk voor hun informatie. Bij de ontwikkeling van de dienstverlening staat de ondernemer centraal. Zij doen constant onderzoek naar de vraag en de informatiebehoefte van de ondernemer. Bijvoorbeeld via ondernemerspanels, individuele interviews en grootschaliger via internet en e-mail.

Vragen?

Bent u ondernemer en hebt u een vraag aan Antwoord voor bedrijven? U kunt contact opnemen via telefoonnummer (0900) 60 80 900, per e-mail of chat.

Dienstenrichtlijn

De Europese Dienstenrichtlijn is eind 2006 door alle lidstaten van de Europese Unie aangenomen en moet voor 28 december 2009 door ieder land afzonderlijk geïmplementeerd zijn. Het doel van de Dienstenrichtlijn is dat dienstverleners zoals reclamebureaus en architecten, gemakkelijker dan nu overal in de EU aan de slag kunnen. Het is voor dienstverleners soms lastig om in andere EU-lidstaten aan de slag te gaan. De Europese Dienstenrichtlijn brengt hierin verandering.

Geplaatst op 28 januari 2017, 14:00 | Gewijzigd op 14 augustus 2023, 08:10

Nieuws