Heerenveen is sportgemeente

September 2017 won gemeente Heerenveen de eervolle titel ‘Sportgemeente van het Jaar’ . Omdat wij ervoor zorgen dat iedereen kan sporten; sport is betaalbaar en wij investeren in het meedoen van iedereen; van jong tot oud, op elk niveau. Heerenveen is Sportgemeente van het jaar geworden, omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen kan sporten. En ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen. Daarvoor hebben we een compleet sport- en beweegbeleid.

We staan bekend als topsportgemeente, maar we bouwen ook ambitieus aan de breedtesport: voor inwoners, scholen, verenigingen en accommodaties. Wij doen er alles aan om iedereen te kunnen laten sporten.Wij hebben deze titel gewonnen, want wij hebben:

  • een compleet sport- en beweegbeleid
  • een goed voorzieningenniveau
  • een gevarieerd en betaalbaar sportaanbod
  • een hoog deelnamecijfer aan sport
  • veel buitenspeelplaatsen

Meer informatie kunt u lezen in de sportnota 2017 – 2025 (PDF 6 MB).

Heerenveen hostcity Nationale Sportweek

Heerenveen is één van de vijf hostcities van Nationale Sportweek 2018. De sportweek vindt plaats van 15 tot en met 29 september 2018 en overlapt daarmee met de Europese Week van de Sport. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. Het is de 15e keer dat NOC*NSF samen met bonden, gemeenten, partners, onderwijs en sportclubs de Nationale Sportweek organiseert.

Gemeente Heerenveen zet tijdens de Nationale Sportweek de jongeren centraal. Dit doen wij samen met het voortgezet onderwijs en sportverenigingen. Winnaar van Expeditie Robinson Carlos Platier Luna is onze ambassadeur voor de Nationale Sportweek. Hij begeleidt scholieren met clinics en doet mee aan de Adventure Run Heerenveen.

Adventure Run Heerenveen 2018

Vanuit Sportstad Heerenveen start jij met jouw buddy aan dit avontuur. In twee uur tijd doen jullie zoveel mogelijk challenges, die jullie zelf mogen kiezen. Er zijn drie niveaus; makkelijk, gemiddeld of moeilijk. Met de smartphone bepalen jullie zelf de route. Zeven van de 10 challenges maken we van tevoren bekend. De rest is een verrassing. Het duo met de meeste punten wint de Adventure Run Heerenveen.

De Adventure run is er voor:

  • Ouder en kind (vanaf 8 jaar)
  • Jongeren van 14 tot 18 jaar
  • 18 jaar en ouder

Je kunt meedoen als duo of in een groep. Opgeven kan via de website scoren voor gezondheid.

Wanneer: zaterdag 29 september
Waar: Sportstad Heerenveen

Gratis tickets

Gemeente Heerenveen verloot 150 tickets voor tweetallen met de beste motivatie om mee te doen aan de Adventure Run. Laat ons weten waarom jullie mee moeten doen! Stuur ons een mail. De prijswinnaars worden op 15 september tijdens de Kick Off van de Nationale Sportweek bekend gemaakt.

De Adventure Run is een mix van een trailrun, obstacle/survivalrun, traditionele en trendsport- challenges en testen uit Expeditie Robinson. Een uitdaging om samen tot het uiterste te gaan of lekker voor de fun meedoen mag natuurlijk ook!

Organisatie: OutdoorNL (Adventure Run Serie), Sportstad Heerenveen, Scoren voor gezondheid Heerenveen en diverse sportaanbieders.

In Heerenveen beweegt het

Sporten is gezond, maar vooral ook leuk. In Sportgemeente Heerenveen zijn veel verenigingen en clubs waar u kunt sporten. Binnen, buiten, alleen of met uw team. Wilt u een sportzaal huren voor uw vereniging? Of een wedstrijd organiseren in de plaatselijke gymzaal? In de gemeente Heerenveen zijn een aantal locaties beschikbaar voor verhuur.

Een agenda vol sportplezier!

Het bruist ook van de sportieve evenementen. Doe mee aan één van de fiets- of loopevents. Of kom uw sportidool aanmoedigen. Zet uw favoriete evenement in uw agenda en wees erbij. Aan de start, in het veld óf langs de lijn!