Sport en vrije tijd

Heerenveen is hét sportcentrum van het Noorden met de grote bekende accommodaties als Sportstad Heerenveen, het Abe Lenstra stadion, Thialf en het CIOS.

Veel sportvoorzieningen

In Heerenveen zijn veel sportvoorzieningen zoals een turnhal, tennishal, twee sporthallen, squashbanen en een zwembad met wedstrijdbad, doelgroepen- en een instructiebad. In veel takken van sport speelt Heerenveen een vooraanstaande rol zoals in voetbal en schaatsen. Maar natuurlijk ook in turnen, ijshockey, korfbal, atletiek, hockey, tennis en skûtsjesilen.

Aanpassing sportbeleid en sportaccommodatiebeleid

Voor de komende jaren willen we het Sportbeleid aanpassen. Omdat ontwikkelingen op het gebied van ledentallen, veranderende vraagstelling van verenigingen altijd doorgaan hebben we een bureau gevraagd twee verschillende onderzoeken te doen die als basis dienen voor het nieuw op te stellen Sportbeleid en Sportaccommodatiebeleid. De rapporten Ruimte voor Sport In Heerenveen 2016 (PDF, 3.369 kB)en de Verenigingsmonitor Heerenveen 2015 (PDF, 1.490 kB) kunt u hier inzien.

Vrije tijd

Ook voor uw vrije tijd en ontspanning heeft de gemeente diverse voorzieningen. Maak een heerlijke wandeling door het Museumpark Landgoed Oranjewoud of bezoek het prachtige Posthuistheater. Kijk voor uw ideale vrijetijdsbesteding op de website van Heerenveen ’n Gouden Plak.