Sportgemeente Heerenveen

basketballende jeugdHeerenveen staat bekend als Sportgemeente van het Noorden. Overal in de gemeente kan iedereen sporten; we vinden het belangrijk dat iedereen kan sporten. Sport is betaalbaar en wij investeren in het meedoen van iedereen; van jong tot oud, op elk niveau. Daarvoor hebben we een compleet sport- en beweegbeleid.

Bouwen aan breedtesport

We staan bekend als topsportgemeente, maar we bouwen ook ambitieus aan de breedtesport: voor inwoners, scholen, verenigingen en accommodaties. Wij doen er alles aan om iedereen te kunnen laten sporten.
Daarom heeft Heerenveen:

  • een compleet sport- en beweegbeleid
  • een goed voorzieningenniveau
  • een gevarieerd en betaalbaar sportaanbod
  • een hoog deelnamecijfer aan sport
  • veel buitenspeelplaatsen

Meer informatie kunt u lezen in de sportnota 2017 – 2025 (PDF 6 MB).

Scoren voor Gezondheid

De buurtsportcoaches van Scoren voor Gezondheid zijn het hele jaar door actief in scholen en bij buitenschoolse activiteiten. De aankondigingen van de sportactiviteiten staan op hun website scoren voor gezondheid. Wat de buurtsportcoaches binnen ‘Scoren voor Gezondheid’ in het bijzondere jaar 2020 hebben ontwikkeld staat in hun jaarverslag: ‘Iedere inwoner met plezier in beweging’ (PDF 46 MB).

In Heerenveen beweegt het

Sporten is gezond, maar vooral ook leuk. In Sportgemeente Heerenveen zijn veel verenigingen en clubs waar u kunt sporten. Binnen, buiten, alleen of met uw team. Wilt u een sportzaal huren voor uw vereniging? Of een wedstrijd organiseren in de plaatselijke gymzaal? In de gemeente Heerenveen zijn een aantal locaties beschikbaar voor verhuur.

Een agenda vol sportplezier!

Het bruist ook van de sportieve evenementen. Doe mee aan één van de events, of kom uw sportidool aanmoedigen. Zet uw favoriete evenement in uw agenda en wees erbij. Aan de start, in het veld óf langs de lijn!