Sportgemeente Heerenveen

basketballende jeugdHeerenveen staat bekend als sportgemeente van het Noorden. We vinden het belangrijk dat er voor iedereen in de gemeente plek is om te sporten. Meedoen is belangrijk. Daarvoor hebben we een compleet sport- en beweegbeleid.

Bouwen aan breedtesport

Heerenveen staat bekend als topsportgemeente, maar we bouwen ook ambitieus aan de breedtesport: voor inwoners, scholen en verenigingen. Wij willen iedereen in de gemeente de kans bieden om te sporten. Van jong tot oud en op elk niveau: amateursport en topsport. Daarom heeft Heerenveen:

  • een gevarieerd en betaalbaar sportaanbod
  • veel buitenspeelplaatsen
  • goede en voldoende voorzieningen en accommodaties
  • een compleet sport- en beweegbeleid

Samen Scoren voor Gezondheid

Gezond zijn, je gezond voelen en zin in het leven hebben is heel belangrijk. Voor jezelf en voor onze samenleving. Daarom doen we er als gemeente alles aan om onze inwoners te helpen gezonde keuzes te maken. Voldoende sporten en bewegen hoort daar ook bij. Het platform Samen scoren voor gezondheid is dé centrale plek voor het aanbod aan gezonde activiteiten in onze gemeente. Samen met inwoners, ondernemers, partners en professionals werken we toe naar een toekomst waarin iedereen zelf controle heeft over een gezonde leefstijl, en oog heeft voor die van de ander. Samen scoren voor gezondheid!

Sport: binnen en buiten

Sporten is gezond, maar vooral ook leuk! In sportgemeente Heerenveen zijn er veel verenigingen en clubs waar u kunt sporten. Binnen, buiten, alleen of in een team. Wilt u een sportzaal huren voor uw vereniging? Of een wedstrijd organiseren in de plaatselijke gymzaal? Er zijn in de gemeente verschillende locaties beschikbaar voor verhuur. Kijk hiervoor op de pagina Sportaccommodatie huren.

Sportevenementen

Heerenveen is met schaatscomplex Thialf, het Abe Lenstrastadion en Sportstad een aantrekkelijke plek voor topsporters. Hierdoor bruist onze gemeente ook van de sportieve evenementen. Kijk voor het volledige overzicht van  evenementen en activiteiten op de website van Regio Heerenveen ’n gouden plak.

Geplaatst op 17 januari 2017, 14:46 | Gewijzigd op 2 april 2024, 17:13

Nieuws