Bekijk onze pagina met informatie over het coronavirus

De Treffe

Ontwikkelaar Slokker Vastgoed uit Zwolle en Bouwbedrijf Lont uit Sint Annaparochie gaan in de wijk Skoatterwâld het plan ‘De Treffe’ (De Eilanden) ontwikkelen. De gemeente Heerenveen schreef dit voorjaar een prijsvraag uit. Vier ontwikkelaars hebben plannen gemaakt voor het gebied De Eilanden. Bijzonder is dat de gemeente en de bewoners uit de wijk samen het winnende plan uit hebben gekozen. Uit de ingediende plannen scoorde het plan van Slokker Vastgoed/Lont het beste.

De Treffe

In het plan ‘De Treffe’ worden zo’n 60 woningen gebouwd in een groene en waterrijke omgeving, middenin het noordelijk deel van Skoatterwâld. De woningen zijn geschikt voor diverse doelgroepen, voor gezinnen, maar ook voor senioren. Er zijn volop mogelijkheden voor het creëren van slaapruimte op de begane grond.

Omgevingspsychologie

Bijzonder aan het plan is dat in het ontwerp zoveel mogelijk ruimte is voor een gezonde leefomgeving. Alle ruimtelijke keuzes die zijn gemaakt, leveren een bijdrage aan ontmoeting, ontspanning en beweging door en voor bewoners en omwonenden. Er komen bijvoorbeeld loop- en visvlonders, een trapveldje, een natuurlijke speeltuin en buurtschuur als centraal ontmoetingspunt.

Vervolg

Het plan wordt de komende tijd verder uitgewerkt. Ook hier worden de bewoners bij betrokken. Naar verwachting duurt het nog ca. anderhalf jaar voordat de eerste schop de grond ingaat.

Impressie

Klik op de foto voor een vergroting