Herinrichting Fok en Schans

Na maanden van hard werken en een constructieve samenwerking met de bewoners zijn de Heerenveense straten Fok en Schans klaar. Wethouder Hans Broekhuizen heeft op maandag 18 december de straten geopend.

Wat vooraf ging

De Fok en Schans waren al een tijd toe aan onderhoud. Het asfalt was in slechte staat en er werd te hard gereden. Bewoners en gemeente hebben vervolgens samen een definitief ontwerp gemaakt voor de herinrichting. Wethouder Hans Broekhuizen zei daarover: “We zijn blij dat we door goed overleg met de werkgroep en de buurtbewoners een goed en mooi plan hebben gemaakt. Gaandeweg het proces zijn er aanpassingen gemaakt, waarbij rekening gehouden is met individuele wensen. Maar ook met de veiligheid en de stedenbouwkundige en technische mogelijkheden.”

Meer parkeerplaatsen

Eerder gaven inwoners aan dat ze niet tevreden waren met het ontwerp voor de Schans; zo kwam het aantal parkeerplekken niet overeen met hun behoefte. Het definitieve ontwerp biedt uiteindelijk plaats aan 47 auto’s, zeven meer dan in het eerste conceptontwerp. Aan bijna alle wensen is zo gehoor gegeven, door te schuiven met groenvakken en de maatvoering van de parkeervakken hier en daar aan te passen.

Samenwerking bij het ontwerp

In de afgelopen maanden zijn er diverse contactmomenten met de bewoners geweest. Ook heeft de werkgroep een actieve rol in het geheel gespeeld. Er is veel gedaan om aan alle opmerkingen, vragen, knelpunten en wensen tegemoet te komen. Zonder afbreuk te doen aan uitgangspunten als noodzaak om op te knappen en te verbeteren. En niet te vergeten de verkeersveiligheid, onder andere voor de vele fietsers die gebruik maken van deze straten.