Herinrichting Fok en Schans

Bewoners en gemeente hebben samen een definitief ontwerp gemaakt voor de herinrichting van de Heerenveense straten Fok en Schans. Wethouder Hans Broekhuizen: “We zijn blij dat we door goed overleg met de werkgroep en de buurtbewoners een goed en mooi plan hebben gemaakt. Gaandeweg het proces zijn er aanpassingen gemaakt, waarbij rekening gehouden is met individuele wensen. Maar ook met de veiligheid en de stedenbouwkundige en technische mogelijkheden.”

Meer parkeerplaatsen

Eerder gaven inwoners aan dat ze niet tevreden waren met het ontwerp voor de Schans; zo kwam het aantal parkeerplekken niet overeen met hun behoefte. Het definitieve ontwerp biedt uiteindelijk plaats aan 47 auto’s, zeven meer dan in het eerste conceptontwerp. Aan bijna alle wensen is zo gehoor gegeven, door te schuiven met groenvakken en de maatvoering van de parkeervakken hier en daar aan te passen.

Samenwerking bij het ontwerp

In de afgelopen maanden zijn er diverse contactmomenten met de bewoners geweest. Ook heeft de werkgroep een actieve rol in het geheel gespeeld. Er is veel gedaan om aan alle opmerkingen, vragen, knelpunten en wensen tegemoet te komen. Zonder afbreuk te doen aan uitgangspunten als noodzaak om op te knappen en te verbeteren. En niet te vergeten de verkeersveiligheid, onder andere voor de vele fietsers die gebruik maken van deze straten.

Uitvoering start in 2017

De uitvoering zal dan volgens planning in het voorjaar van 2017 starten. De bewoners van de straten worden persoonlijk op de hoogte gehouden van de voortgang.In december 2016 verscheen een nieuwsbrief fok schans december (PDF 5 MB).

Definitieve tekeningen

Uhlweg tot K de Wildestraat (PDF 91 kB)
K. de Wildestraat tot Fok (PDF 154 kB)
Fok 2 tm 15 (PDF 302 kB)
Fok 16 tm 39 (PDF 295 kB)
Fok 41 tm KR Poststraat (PDF 190 kB)