OBS De Boarne zet zich in voor een schoon Aldeboarn!

Boarne groep 5 6In september 2020 is de aanpak ‘Schoon Belonen Heerenveen’ van start gegaan. Ruim 30 scholen en verenigingen doen inmiddels mee. Met elkaar zorgen ze ervoor dat gemeente Heerenveen schoner wordt en blijft. OBS De Boarne heeft zich in oktober 2020 aangemeld. Hannes, Tess, Antsje, Ilse, Lisanne, Marrit en Joyce vertellen samen met juf Annie Hettinga over hun ervaringen.

Enthousiaste leerlingen

De leerlingen van groep 5 en 6 zijn zeer actief als het om de natuur gaat. Dat is ook de reden dat ze meedoen aan Schoon Belonen. Maar daar blijft het niet bij! De leerlingen maken bijvoorbeeld een heus bijenhotel op school en werken samen aan het project ‘red de bij’. Daarnaast willen de kinderen een film maken over wat de gevolgen van asfalteren zijn voor de natuur.  Directeur Tineke de Jong had ons al verteld dat de leerlingen enthousiast zijn over Schoon Belonen en dat hebben we ook gezien tijdens de opruimactie. De leerlingen ruimen fanatiek de omgeving rondom de school op. Bekijk hier het filmpje van de opruimactie.

YouTube video

Onder leiding van Juf Annie gaat groep 5 en 6 iedere maand in een stoet op pad om zwerfafval op te ruimen. Volgens de leerlingen wordt het steeds schoner en vinden ze nu nog vooral kleine dingen zoals peuken en afval van ijsjes. Vol trots vertellen de leerlingen dat ze de afgelopen maanden al meer dan 13 kilo zwerfafval hebben opgeruimd. Juf Annie voegt daar aan toe; ‘Het is leuk om iets tegen te komen en op te ruimen, maar nog mooier als je niets tegen komt’.