Horecaverbod

Logo Collectief HorecaverbodVeroorzaakt u overlast tijdens het uitgaan? Bent u gewelddadig tegen personeel of klanten van de horecagelegenheid waar u bent? Dan kan een horecaondernemer u een horecaverbod opleggen. U bent dan niet meer welkom in de horecagelegenheid waar u overlast heeft veroorzaakt.

Wat is het doel van een horecaverbod?

De horeca, gemeente en politie willen dat iedereen veilig en gezellig kan uitgaan in Heerenveen. Als u overlast veroorzaakt, wordt u dan ook geweigerd in de horecagelegenheid.

 

Wanneer krijg ik een horecaverbod?

Als u geweld, overlast of een andere overtreding in de horeca pleegt, kan de horecaondernemer u een horecaverbod opleggen. Voorbeelden van overtredingen waarvoor u een horecaverbod kunt krijgen, zijn:

  • u heeft meer dan 5 gram softdrugs bij zich
  • u heeft van de horecaondernemer, het personeel, een klant of hulpverlener lastiggevallen
  • u heeft een klant in de horecagelegenheid mishandeld

U heeft een lokaal horecaverbod gekregen

U bent dan niet langer welkom in de panden van de horecaondernemer waarvan u een horecaverbod heeft gekregen. De horecaondernemer mag dit verbod voor maximaal vijf jaar opleggen.

U heeft een collectief horecaverbod gekregen

U heeft binnen vier jaar drie keer een lokaal horecaverbod gekregen. Dan krijgt u een collectief horecaverbod. U kunt ook direct een collectief horecaverbod krijgen. U bent niet langer welkom bij de horecabedrijven die zich hebben aangesloten bij het gezamenlijk horecaverbod. Voorbeelden van overtredingen zijn:

  • u handelt in drugs
  • u heeft een vuurwapen bij zich
  • u pleegt huisvredebreuk