Kruising Griene Eker–Melkerspaed afgesloten

Het herinrichtingswerk aan De Tûntsjes nadert de afrondende fase. We verwachten dat alles rond 1 juni klaar is.

Voordat dat zover is moet er nog wel het een en ander gedaan worden. Aannemer De Samenwerking gaat volgende week aan de slag met herbestraten en de aanleg van een fietsverbinding. Daarom is de kruising Griene Eker-Melkerspaed van maandag 30 april t/m donderdag 3 mei afgesloten. Verkeer naar de wijk wordt omgeleid via de Mienewei.

De verkeersomleiding van de Boarnsterdyk, Kleasterdyk en Mienewei Akkrum wordt vandaag opgeheven.

Juf Boeremaplein

In opdracht van een buurtbewonerswerkgroep in samenwerking met de gemeente wordt op het Juf Boeremaplein een nieuwe speelplaats ingericht. Het werk hieraan start op 4 juni en duurt naar verwachting vier weken. En dan is het werk aan de wijk ook helemaal klaar.

Trigreppelbrug afgesloten

Trigreppel-brêge ook de komende weken afgesloten voor boten
In tegenstelling tot eerdere berichten blijft de Trigreppelbrug voorlopig afgesloten voor vaarverkeer. Het terugplaatsen van de ballastkist is niet goed gegaan waardoor andere onderdelen van de brug beschadigd zijn geraakt en de brug niet bediend kan worden. Zoals het nu lijkt en mits er niet meer beschadigd is dan we nu kunnen zien, duurt het herstel tot week 20. Het wegverkeer ondervindt geen hinder.

Uitvaren

Natuurlijk moeten de bewoners achter de brug gewoon kunnen uit varen. Zij kunnen zich melden bij de gemeente in het geval ze met de boot door de brug willen. We zetten dan een kraan in om het val te openen.
De ballastkist is het onderdeel van de brug dat zorgt voor tegengewicht van het val bij het openen en sluiten van de brug.

Op- en afritten A32

De A32 is een snelweg tussen Meppel en Leeuwarden en heeft verbinding met het knooppunt Heerenveen. In de ochtend- en avondspits en tijdens evenementen ontstaan vaak lange wachtrijen in Heerenveen om de A32 op of af te gaan. De gemeente Heerenveen en provincie Fryslân willen de doorstroom verbeteren. Dit doen ze in samenwerking met Rijkswaterstaat.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de A32? Of in 3D de nieuwe aansluitingen bekijken? Zoekt u informatie, documenten of kaarten? Ga dan naar heerenveenbeterbereikbaar.nl. Op deze website vindt u alle informatie over de nieuwe aansluitingen op de A32 bij Heerenveen.