Onderhoud Stationsbrug

In de maand november worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de fiets- en loopbrug “Stationsbrug”. De werkzaamheden aan de brug starten op maandag 6 november 2017.

De Stationsbrug in Heerenveen is toe aan groot onderhoud. Het dek, de wrijfgordingen en het voegwerk worden aangepakt. De brug behoudt de huidige uitstraling. De onderhoudswerkzaamheden aan het dek van de brug worden uitgevoerd in de werkplaats. De brug wordt er daarom met een telekraan uit gehesen. Daarna wordt de brug vervoerd naar de werkplaats. In de werkplaats wordt het dek gedemonteerd en worden de nodige onderdelen vervangen, ook wordt het dek voorzien van nieuwe dekplanken.

Wat gaan we doen?

Zoals al aangeven hijsen we de brug eruit en vervoeren we deze naar de werkplaats. Dit houdt voor u in dat u een dagdeel niet kunt parkeren aan een gedeelte van de Herenwal. De bestaande toegangen worden afgezet met hekwerken. Daarnaast plaatsen we gele aankondigingborden met de mededeling dat de brug tijdelijk gestremd is. U begrijpt dat de werkzaamheden enige hinder met zich meebrengt. Wij proberen dit tot het minimum te beperken en vragen hiervoor uw begrip en medewerking. Naar verwachting wordt de brug eind november weer teruggeplaatst.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over het groot onderhoud van de brug? Dan kunt u contact opnemen met Patrick de Vries, gemeente Heerenveen bereikbaar op (0513) 61 76 03 of met Nico Veld, Aannemer Knol Akkrum op (06) 53 81 93 74.

Op- en afritten A32

De A32 is een snelweg tussen Meppel en Leeuwarden en heeft verbinding met het knooppunt Heerenveen. In de ochtend- en avondspits en tijdens evenementen ontstaan vaak lange wachtrijen in Heerenveen om de A32 op of af te gaan. De gemeente Heerenveen en provincie Fryslân willen de doorstroom verbeteren. Dit doen ze in samenwerking met Rijkswaterstaat.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de A32? Of in 3D de nieuwe aansluitingen bekijken? Zoekt u informatie, documenten of kaarten? Ga dan naar heerenveenbeterbereikbaar.nl. Op deze website vindt u alle informatie over de nieuwe aansluitingen op de A32 bij Heerenveen.