Eén tegen eenzaamheid

Eenzaamheid, kent u dat? Lastig te omschrijven als je je zo voelt. Lastig te begrijpen als je je niet zo voelt. Met z’n allen kunnen we er wel aan werken. En zoals burgemeester Tjeerd van der Zwan aangaf: “in Heerenveen doen we het samen”. Nu tijdens deze Corona periode voelen misschien wel meer mensen zich eenzaam. Veel mensen missen de ‘normale’ contacten. De bezoekjes, de sport, de gezamenlijke hobby’s. Eenzaamheid speelt dan meer op.

Eenzaamheid; we doen er iets aan, samen!

Vooral lokaal, in eigen wijk en straat, moeten mensen er voor elkaar zijn. Ook is het bijzonder hoe de beweging tegen eenzaamheid aan kracht en omvang wint in deze tijd. Mooi om te zien hoe allerlei acties opgezet worden. Eenzaamheid is van alle leeftijden, maar in deze coronatijd treft het ouderen nog harder. Omdat ze gevoeliger zijn voor het virus, moeten ze extra voorzichtig zijn met contacten.

Hulp en contact

Voel je je eenzaam en wil je graag (weer) onder de mensen komen? Daar zijn in onze gemeente gelukkig veel mogelijkheden voor. Op deze pagina helpen we je op weg.
Wil je er liever over praten met een meitinker? Dat kan; ze bieden je altijd een luisterend oor. En geven advies als jij dat wilt.

Vrijwilliger worden

Veel organisaties in onze gemeente werken met vrijwilligers. Deze organisaties zetten zich bijvoorbeeld in voor ouderen, vluchtelingen of dieren. Vrijwilligers zijn van grote waarde voor deze organisaties. Zonder zouden zij hun goede werk niet kunnen doen. Als vrijwilliger zet je je in voor een ander, word je gewaardeerd en hoor je ergens bij. En je ontmoet veel andere mensen.

Meer informatie over vrijwilligerswerk

Lid van een sportclub worden

In onze gemeente kun je allerlei sporten doen. Individueel zoals fitness, maar er zijn natuurlijk ook veel teamsporten zoals voetbal en handbal. Als je sport, ontmoet je veel mensen. Zélfs als je individueel sport in de sportschool. Daarnaast voel je je beter als je gezond en fit blijft.

Meer informatie over sporten

Een klein gebaar kan het verschil maken

Eenzaamheid komt vaker voor dan we denken. Een klein gebaar kan het verschil maken. Zeker nu. Denk hier bij aan videobellen met je opa of een bloemetje langsbrengen bij je gescheiden buurvrouw. Nodig iemand uit voor een kopje koffie of ga zelf op bezoek. Maak vandaag ook het verschil voor iemand die zich eenzaam voelt. Weten wat je nog meer kunt doen?

Kijk dan op eentegeneenzaamheid.nl