Eén tegen eenzaamheid

Eenzaamheid, kent u dat? Lastig te omschrijven als je je zo voelt. Lastig te begrijpen als je je niet zo voelt. Met z’n allen kunnen we er wel aan werken. En zoals burgemeester Tjeerd van der Zwan aangaf: “in Heerenveen doen we het samen”. Nu tijdens deze Corona periode voelen misschien wel meer mensen zich eenzaam. Veel mensen missen de ‘normale’ contacten. De bezoekjes, de sport, de gezamenlijke hobby’s. Eenzaamheid speelt dan meer op.

Eenzaamheid; we doen er iets aan, samen!

Vooral lokaal, in eigen wijk en straat, moeten mensen er voor elkaar zijn. Ook is het bijzonder hoe de beweging tegen eenzaamheid aan kracht en omvang wint in deze tijd. Mooi om te zien hoe allerlei acties opgezet worden. Eenzaamheid is van alle leeftijden, maar in deze coronatijd treft het ouderen nog harder. Omdat ze gevoeliger zijn voor het virus, moeten ze extra voorzichtig zijn met contacten.

We hebben een aantal handige adressen voor u verzameld:

Meewerken aan een onderzoek?

Studenten onderzoeken hoe eenzaamheid in verband staat met de tevredenheid in de wijk, maar ook waar de behoefte ligt als iemand eenzaam is. Zou u een fijn telefoongesprek met een van de studenten willen hebben om hierover mee te praten? Of kent u een vader, moeder, buurtgenoot of opa en oma die dat zou willen doen?

Laat het de studenten weten door contact op te nemen met Fleur Kouwen. E-mailadres: fleurkouwen@gmail.com. Telefoonnummer: 06 36 50 25 45.