Afval
Afval
Voor het milieu, de maatschappij en voor uw portemonnee. Veel afval kan verwerkt worden tot waardevolle grondstoffen. Afval scheiden moeilijk? Echt niet! Van oud papier wordt nieuw papier gemaakt, van oud glas nieuw glas. En uw groente-, fruit- en tuinafval (GFT) wordt omgezet in vruchtbare compost. Hoe beter u het afval scheidt, hoe minder afval…
Lees meerAfvalchecker
Wilt u weten hoeveel kilo afval u heeft aangeboden? En wat moet u precies betalen? U kunt dit heel gemakkelijk bekijken met de afvalchecker. Inloggen in de afvalchecker Log hieronder in met het chipnummer van uw grijze container en uw postcode. Het chipnummer staat niet op uw container. U kunt deze vinden: In de Digitale Belastingbalie,…
Lees meerBladkorven
In de herfst plaatst de gemeente bladkorven in de wijken en dorpen. U kunt zo gemakkelijk bladeren kwijt. De bladkorven staan op een vaste plek, zorgvuldig verspreid over de wijken en dorpen. Er komen geen nieuwe bladkorven bij. Wat betreft het legen van de bladkorven zitten we aan het maximum. Alleen bladafval De gemeente leegt…
Lees meerSchoon Belonen: deelnemers in de schijnwerpers
In september 2020 is de aanpak ‘Schoon Belonen Heerenveen’ van start gegaan. Ruim 40 scholen en verenigingen doen inmiddels mee. Met elkaar zorgen ze ervoor dat gemeente Heerenveen schoner wordt en blijft. De leerlingen van de Sint Jozef school ruimen zwerfafval op voor een schone omgeving en leuke uitjes De Sint Jozef school in Heerenveen…
Lees meerTegemoetkoming kosten medisch afval door een chronische ziekte of handicap
Heeft iemand in uw huishouden een chronische ziekte of handicap? Dan heeft u misschien te maken met extra kosten door medisch afval zoals incontinentie-, stoma- of dialysemateriaal of vocht-/ infuuszakken. Dit betaalt u via de factuur Diftar+ voor afval. De gemeente Heerenveen betaalt de helft hiervan. Hoe werkt het? Staat de rekening of pakbon van…
Lees meer