Actueel in Heerenveen

In de krant GrootHeerenveen publiceren wij elke maand het katern Actueel in Heerenveen. In dit katern vindt u nieuws, achtergronden en interviews over actuele gemeentelijke projecten en onderwerpen.

Actueel in Heerenveen: oktober

De nieuwste uitgave van Actueel in Heerenveen verschijnt op 17 november in de krant GrootHeerenveen. Er is ook een digitale versie van het katern beschikbaar.

Actueel in Heerenveen – november 2022 (PDF 1 MB)

Bewoners denken én helpen mee bij bestrijding ‘waterwaaier’

De bestrijding van planten die van nature niet in Nederland voorkomen, is een kostbare en belangrijke taak van de gemeente. Als die niets doet, bestaat er een kans dat deze zogeheten ‘invasieve exoten’ onze natuurlijke plantensoorten overwoekeren. Maar wat als de bestrijding zoveel overlast geeft, dat je er als buurt niet mee kunt leven? In de wijk De Heide in Heerenveen steken de gemeente en bewoners samen de handen uit de mouwen bij de bestrijding van de woekerende ‘waterwaaier’.

“In de winter hebben we geen last. Maar naarmate de temperatuur in de lente en zomer stijgt, groeit het water hier in steeds rapper tempo dicht. We hebben ons verdiept in ervaringen van andere buurten en wijken met de bestrijding van de waterwaaier. Maar de omstandigheden hier in De Heide zijn vrij specifiek.”
-Geart en Iepe, bewoners van De Heide

Benieuwd naar de alternatieve bestrijdingsmethode die Geart en Iepe samen met de gemeente hebben bedacht? Haal een gratis exemplaar van GrootHeerenveen of lees de digitale versie.
Voor meer informatie over invasieve exoten en de bestrijding ervan ga je naar de pagina Schadelijke planten.

Week van de Ontmoeting: terugblik

Van 24 september t/m 6 oktober werd in onze gemeente voor het eerst de Week van de Ontmoeting georganiseerd. Deze week vol activiteiten viel samen met Burendag en de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Er vonden ruim 40 activiteiten plaats, georganiseerd door en voor inwoners, in samenwerking met buurtverenigingen, vrijwilligersorganisaties, plaatselijk belangen en andere partijen. In oktober was een eerste terugblik te vinden in de Actueel, deze maand plaatsen we nogmaals een selectie foto’s en verhalen. Meer informatie is te vinden op de pagina Week van de Ontmoeting.