N353 Oudehorne – Oldeberkoop

Vanaf 24 september 2018 werkt de provincie aan de provinciale weg N353 tussen Oudehorne en Oldeberkoop. Het werk wordt uitgevoerd in twee fases:
Fase 1, Oudehorne tot net over brug Tjongervallei: 24 september t/m 19 oktober 2018;
Fase 2, Oldeberkoop tot rotonde N351: 22 oktober t/m 26 oktober 2018.

Doorgaand verkeer op de N353 tussen Oudehorne en rotonde N351 is niet mogelijk van 24 september t/m 26 oktober. Afhankelijk van de bestemming zal het verkeer omgeleid worden via de A32 of de N381. Dit wordt met gele borden aangegeven. Het openbaar vervoer volgt een omleiding via Prikkedam. Aanpassing halteplaatsen wordt aangegeven. Meer informatie over wegwerkzaamheden en stremmingen vindt u op www.fryslan.wegwerkmeldingen.nl.

Rottumerweg

De asfaltlaag van de Rottumerweg verkeert in slechte staat en wordt vervangen door een nieuwe laag asfalt. De werkzaamheden vinden plaats in september. Meer informatie kunt u lezen in de bewonersbrief (PDF 290 kB).

Van Engelenvaart

De walbeschoeiing wordt vervangen langs de Van Engelenvaart tussen de Rottumerbrug en de Rotstergaastbrug en er wordt een nieuw fietspad aangelegd langs de Van Engelenvaart. Meer informatie leest u in de bewonersbrief (PDF 260 kB).

Kempenaerssingel

Aan de Kempenaerssingel komt een nieuwe riolering. We gaan het oude riool verwijderen en leggen een nieuw stelsel voor regenwaterafvoer aan. De hele straat gaat eruit. De oude gebakken stenen komen terug. De inritten naar de appartementen worden ruimer. U kunt meer informatie lezen in de bewonersbrief (PDF 147 kB).

Meyerweg in De Knipe

U leest meer over de werkzaamheden op de Meyerweg op de projectpagina.

Op- en afritten A32

De A32 is een snelweg tussen Meppel en Leeuwarden en heeft verbinding met het knooppunt Heerenveen. In de ochtend- en avondspits en tijdens evenementen ontstaan vaak lange wachtrijen in Heerenveen om de A32 op of af te gaan. De gemeente Heerenveen en provincie Fryslân willen de doorstroom verbeteren. Dit doen ze in samenwerking met Rijkswaterstaat.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de A32? Of in 3D de nieuwe aansluitingen bekijken? Zoekt u informatie, documenten of kaarten? Ga dan naar heerenveenbeterbereikbaar.nl. Op deze website vindt u alle informatie over de nieuwe aansluitingen op de A32 bij Heerenveen.