Lezen en schrijven

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat heet laaggeletterdheid. In de gemeente Heerenveen gaat het om 1 op de 7 inwoners. Vaak hebben zij daardoor ook moeite met het gebruik van een computer, laptop, tablet of telefoon. Gelukkig is er voor iedereen een kans om (meer) te leren.

Lees hieronder meer over (het herkennen van) moeite hebben met lezen en schrijven, hoe we kunnen helpen om meer te leren, het ervaringsverhaal van een ‘taalambassadeur’ en wat u als werkgever kunt doen om taal bespreekbaar te maken.

Week van Lezen en Schrijven

Elk jaar vindt in september de Week van Lezen en Schrijven plaats. Er wordt in die week extra aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid. In 2022 werd in onze gemeente de speciale Lezen en Schrijven beweegbox geïntroduceerd, met daarin het boekje ‘Bewegen en Taal’. Dit boekje en de beweegbox vormen samen een praktische toolkit vol hulpmiddelen om op een actieve manier met het thema lezen en schrijven aan de slag te gaan. Meer weten over de beweegbox? Stuur dan een mail naar lowise@scorenvoorgezondheidheerenveen.nl.

Geplaatst op 2 juli 2021, 09:41 | Gewijzigd op 20 juli 2023, 10:38

Nieuws