Regio Deal Zuidoost Friesland

De Regio Deal Zuidoost Friesland is een samenwerking van de gemeenten Heerenveen, Ooststellingwerf, Opsterland, Smallingerland en Weststellingwerf, de provincie Fryslân, Wetterskip Fryslân en het Rijk om de brede welvaart in de regio te versterken. 

Regionale samenwerking

Samen slaan we de handen ineen om onze dorpen en het landschap nog sterker te maken. Zo blijft dit unieke gebied een fijne plek om te leven, te werken, te ontmoeten én te bezoeken, nu en in de toekomst. Wilt u meer weten? Lees dan de samenvatting van de Regio Deal op de website van de Regio Deal.

Burgerparticipatie

Burgerparticipatie: een veel gehoorde term, maar wat is het nu eigenlijk? Binnen Regio Deal Zuidoost Friesland werken we aan verschillende projecten waarin burgers het initiatief nemen voor de verbetering van hun leefomgeving. Dát is burgerparticipatie. En dat kan op verschillende manieren. In deze film nemen we een kijkje bij diverse burgerparticipatieprojecten.

Projecten in de gemeente

De gemeente Heerenveen is trekker van een aantal projecten van de Regio Deal Zuidoost Friesland. Benieuwd welke projecten dat zijn? Bekijk ze hieronder.

Sterke regionale kernen

Levendige kleine(re) kernen

  • Regiofonds: stimuleren en ondersteunen initiatieven
  • Versterken zelfredzaamheid dorpen (DOM’s)

Duurzame lokale energie met de mienskip

  • Samen doen geeft energie
  • Duurzaam toepassen openbare verlichting: natural glowing

Het gastvrije ‘andere Friesland’

Geplaatst op 16 augustus 2021, 11:19 | Gewijzigd op 10 januari 2024, 16:32

Nieuws