Kunst en cultuur

Cultureel heeft de gemeente Heerenveen veel te bieden! Diverse musea ontvangen jaarlijks tienduizenden bezoekers, en niet voor niets. Het authentieke, intieme theater in het centrum van Heerenveen is altijd een garantie voor een leuke avond.

Posthuis Theater

Heerenveen heeft het smûkste theater van Friesland. Het Posthuis Theater wordt zowel door artiesten als publiek geroemd om de sfeer en authentieke inrichting. Bovendien geniet de mooie programmering landelijke bekendheid.

Ateliers Majeur

Het Ateliers Majeur, een overkoepelende instelling voor opleidingen in muziek en dans, is gehuisvest in muziekcentrum De Rinkelbom. De programmering van de concerten gebeurt door de Heerenveense Kunstkring. Agenda en programmering vindt u via de website van Ateliers Majeur.

Heerenveense School

De Heerenveense School is een gemeentelijk monument in het centrum van Heerenveen. Huidige huurders zijn het Museum Heerenveen en Ateliers Majeur. U kunt er diverse creativiteitscursussen volgen. Bekijk hier ook de bijzondere maquette van Heerenveen anno 1830. Deze laat zien hoe de plaats er destijds uitzag.

Museumpark Landgoed Oranjewoud

In het museumpark vindt u Museum Belvédère. Dit is een museum voor moderne kunst. Met werk van Friese schilders vormt het een prachtige eenheid met de historische omgeving.

Bibliotheek Heerenveen

Al meer dan negentig jaar heeft Heerenveen een openbare bibliotheek. Voor meer informatie over activiteiten en andere mogelijkheden die de bibliotheek aanbiedt voor leden en niet-leden, kijk op de de website van Bibliotheek Heerenveen.

Historisch Informatiepunt

Alles over de rijke geschiedenis van Heerenveen vindt u in het Historisch Informatiepunt Heerenveen (HIP). Hier kunt u ook gemeenteraadsstukken, verenigingsbladen en dorps- en wijkkranten inzien.

Oranjewoud Festival

Sinds 2012 wordt in Oranjewoud jaarlijks een klassieke muziekfestival georganiseerd met een sterk innovatief karakter. Deze vindt in het voorjaar plaats op en rond de historische landhuizen van Oranjewoud, in Museum Belvédère, Tjaarda Oranjewoud, het omliggende parklandschap en de Ecokathedraal in Mildam. In 2018 vormt Oranjewoud Festival de officiële bijdrage van Heerenveen aan Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

Meer weten?

Kijk op de website van Heerenveen ’n Gouden Plak