Standplaats

Wilt u op straat spullen verkopen, bijvoorbeeld ijs of loempia’s? Zoekt u een plek voor uw foodtruck of marktkraam? Dan hebt u een standplaats nodig. U regelt dat op deze pagina.

Wat is een standplaats?

Een standplaats is een openbare plaats waar u spullen kan verkopen. Vaak gebeurt dit vanuit een kraam, een wagen of een tafel. Bijvoorbeeld een bloemen- of groentekraam. U mag dit op een bepaald aantal plaatsen binnen de gemeente doen, buiten deze standplaatsen mag u geen spullen verkopen. Hebt u een bakkraam (een vis- of snackkraam)? Hiervoor zijn speciale locaties aangewezen. Dit staat per standplaats aangegeven in het overzicht.

De Heide

De toegang tot deze standplaatsen is afgesloten met een paaltje. Dit is om overig gemotoriseerd verkeer bij de Heide tegen te houden. Het paaltje kan er uit gehaald worden met een sleutel. Deze sleutel kunt u ophalen bij Bed & Breakfast Uitgerust voor Zaken. Wanneer u meerdere dagen achter elkaar staan, dan kunt u de sleutel meenemen en inleveren na de laatste dag dat u staat.

Akkrum

Wilt u een standplaats boeken in Akkrum, dan gelden er andere regels. Neemt u dan contact op met de afdeling Vergunningen, tel: 14 0513. Of u stuurt een e-mail aan de afdeling Vergunningen.

Kosten

De kosten die u moet betalen voor een standplaats vindt u ook in de Verordening Precariobelasting
Prijzen standplaatsen
Periode Prijs
Eén jaar per dag van maandag tot en met vrijdag € 366,75
Eén jaar per dag op zaterdag € 733,55
Dag € 37,30
Week € 90,20
Maand € 219,25

Boeken

U boekt een standplaats online en betaalt direct met iDeal of creditcard.

Zaterdagmarkt

De markt op zaterdag is verzelfstandigd en wordt georganiseerd door de Stichting Markten Heerenveen. De marktmeester is de heer Jan de Vries, u kunt hem bereiken via marktmeesterheerenveen@gmail.com

Geplaatst op 19 december 2016, 14:14 | Gewijzigd op 5 september 2022, 09:52

Nieuws