Overzicht

Wilt u op straat spullen verkopen, bijvoorbeeld ijs of loempia’s? Dan hebt u een standplaats nodig. U regelt dit op de website van de gemeente.

Wat is een standplaats?

Een standplaats is een openbare plaats waar u spullen kan verkopen. Vaak gebeurt dit vanuit een kraam, een wagen of een tafel. Bijvoorbeeld een bloemen- of groentekraam. U mag dit op een bepaald aantal plaatsen binnen de gemeente doen, buiten deze standplaatsen mag u geen spullen verkopen. Hebt u een bakkraam (een vis- of snackkraam)? Hiervoor zijn speciale locaties aangewezen. Dit staat per standplaats aangegeven in het overzicht.

Akkrum en Aldeboarn

Wilt u een standplaats boeken in de dorpen Akkrum of Aldeboarn, dan gelden er andere regels. Neemt u dan contact op met de afdeling Vergunningen, tel: 14 0513. Of u stuurt een e-mail aan de afdeling Vergunningen.

Kosten

De kosten die u moet betalen voor een standplaats vindt u ook in de Verordening Precariobelasting
Maandag t/m vrijdag (per dag, heel jaar) €330,90
Zaterdag (heel jaar) €661,90
Dag €33,70
Week €81,40
Maand €197,85

Boeken

U boekt een standplaats online en betaalt direct met iDeal of creditcard.

Zaterdagmarkt

De markt op zaterdag is sinds 1 januari 2017 verzelfstandigd en wordt georganiseerd door de Stichting Markten Heerenveen. De marktmeester is de heer Jan de Vries, u kunt hem bereiken via marktmeesterheerenveen@gmail.com