Wonen in gemeente Heerenveen

Straat in Heerenveen NoordBereikbaarheid zowel over de weg als met het openbaar vervoer, aanbod van winkels, scholen en voorzieningen op het gebied van (gezondheids)zorg, cultuur en recreatie zijn voor veel mensen belangrijke aspecten bij het kiezen van een woonplaats. Heerenveen biedt dit allemaal en is daarom een aantrekkelijke woongemeente.

Een prettig woonklimaat

De hoofdplaats, de dorpen en het buitengebied biedt u een ruime keuze aan woonmogelijkheden. Zo hebt u de keuze van sociale huur, ruime kavels in de vrije sector, van landelijk wonen in het buitengebied tot een penthouse in het centrum. Wonen in Heerenveen is een aantrekkelijke combinatie van stedelijke voorzieningen en landelijke rust. Goed en betaalbaar wonen kan in Heerenveen.

Wijken en dorpen

In Heerenveen vindt u tien wijken. Elke wijk is herkenbaar aan de bouwstijlen en het tijdspad waarin de wijk is ontstaan en gebouwd. Zoekt u rust en ruimte? Kijkt u dan eens in een van de 21 prachtige dorpen in het buitengebied van Heerenveen.

Op deze kaart ziet u een overzicht van alle wijken en dorpen. Door op de kaart te klikken krijgt u meer informatie over de wijk of het dorp.

Laden...