Reclamebelasting

Hebt u een bedrijfspand in het centrum van Heerenveen of in een van de aanloopgebieden? En zijn op uw pand reclameobjecten zichtbaar vanaf de openbare weg? Bijvoorbeeld letters, symbolen of kleuren, lichtbakken, reclameborden, vlaggen en spandoeken? Dan moet u reclamebelasting betalen.

Waarom reclamebelasting?

Via de reclamebelasting betaalt u mee aan het Centrumfonds. Het Centrumfonds is opgericht op verzoek van de Heerenveense Ondernemers Vereniging (HOV) en de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Heerenveen.

Wat doet het Centrumfonds?

Een commissie van ondernemers en gemeente maakt elk jaar een programma van evenementen en activiteiten, zoals:

  • de voorjaarskoopzondag, de Multicultimarkt, Koningsdag, de Fryske folkloredei, de Night of the Koemarkt, straattheater en shantykorendag
  • de promotie van deze activiteiten.

Tarief

€ 432,00

Als u minder dan 0,1 vierkante meter aan gevelreclame hebt (ca. 30 x 30 cm), krijgt u geen aanslag. Ook instellingen met een maatschappelijk of ideëel karakter betalen geen reclamebelasting. In de afbeelding ziet u gebied waar reclamebelasting wordt geïnd.

Samen aan de slag voor een sterk centrum?

Lid worden van de HOV kan voor € 25,00 per jaar. U kunt dan in diverse werkgroepen samen met mede-ondernemers aan de slag voor een sterk centrum. Voor vragen hierover mail info@hovheerenveen.nl.