Preventieve hulp

Ouderschap is een grote verantwoordelijkheid. Je kind is je alles, maar stelt je soms ook voor vragen waar je het antwoord niet op weet. Opvoeden is geen ‘kunstje’ dat je zomaar aan komt waaien. Er is dan ook niks mis mee om een beroep op anderen te doen als je er als ouders niet uit komt.

Soorten hulp

Voor hulp op het gebied van opvoeden, kunt u bijvoorbeeld denken aan:

 • de leidster in de kinderopvang
 • de jeugdarts op het consultatiebureau
 • een schoolmaatschappelijk werker
 • de schoolarts
 • een jongerenwerker bij u in de buurt
 • de preventiewerkers bij u in de wijk of bij u in het dorp

Zoekt u specifieke jeugdhulp?

Onderstaande instanties bieden hulp aan mensen van jong tot oud.

 • Het consultatiebureau kan u informatie geven over de gezondheid en de ontwikkeling van uw kind (van 0 tot 12 jaar). Ook voor vragen over zindelijkheid, pesten, overgewicht of bijvoorbeeld een gameverslaving kunt u bij het consultatiebureau terecht. Het consultatiebureaus is onderdeel van GGD Fryslân. Tel.: 088-22 99 444
  Locatie: Trambaan 1 te Heerenveen
  Inloopspreekuur: donderdag tussen 12.00 en 13.00 uur
  Website: www.ggdfryslan.nl
 • Sociaal Werk de Kaai begeleidt mensen bij persoonlijke problemen, problemen op school of problemen op het werk (alle leeftijden).
  Tel.: (088) 030 51 50
  Locatie: Trekschuit 20 te Heerenveen
  Website:www.sociaalwerkdekaai.nl
  Houd er rekening mee dat u te maken kunt krijgen met een wachtlijst, en mogelijk zelfs een aanmeldstop. Sociaal Werk De Kaai zal u hiervan persoonlijk op de hoogte houden.
 • Team Jeugd en Gezin
  De gemeente Heerenveen heeft een Team Jeugd & Gezin (TJG). Bij het TJG kunt u terecht als u zich zorgen maakt over de veiligheid, ontwikkeling of het gedrag van uw kind (0 tot 18 jaar). De jeugdwerker van het TJG gaat samen met uw gezin opzoek naar wat er aan de hand is en welke hulp uw kind nodig heeft. Vervolgens regelt het TJG de verwijzing naar de juiste hulporganisatie.
  Telefoonnummer: 0513-61 77 15
  E-mail: teamjeugd@heerenveen.nl

Met spoed jeugdhulp nodig?

Spoed4Jeugd biedt in Friesland spoedeisende (jeugd)hulp in crisissituaties die worden veroorzaakt door gedrag- of opvoedproblemen, gezinsproblemen of psychische problemen. Neem contact op als de problemen zo erg zijn dat ze een gevaar opleveren voor de psychische of lichamelijke gezondheid van uw kind of iemand uit uw omgeving. Is uw kind al aangemeld bij het Team Jeugd en Gezin? Dan kunt u tussen 8.30 en 17.00 uur ook voor spoedhulp bij het TJG terecht. Buiten die tijden kunt u contact opnemen met Spoed4Jeugd.

Telefoonnummer Spoed4Jeugd: 0800-776 33 45 (dag en nacht bereikbaar)
Website: www.spoed4jeugd.nl

Geplaatst op 2 januari 2017, 14:58 | Gewijzigd op 2 april 2024, 17:45

Nieuws