Onderwijs

Klaslokaal

Overzicht

Heerenveen heeft een breed onderwijsaanbod. In de meeste dorpen en wijken staat een basisschool. 

Basisonderwijs

Heerenveen heeft een breed aanbod in openbaar, christelijke en speciaal basisonderwijs. In de meeste dorpen en wijken van Heerenveen vindt u een basisschool.

Openbaar basisonderwijs

Kijk voor het aanbod van alle openbare basisscholen in Heerenveen op de website van Ambion. It Oerset biedt speciaal basisonderwijs aan.

Christelijk en katholiek basisonderwijs

Voor een overzicht van alle christelijke basisscholen kijkt u op de website van CBO MeilânVGPO Noorderbasis – scholen met de bijbel en De Tjongerwerven. Voor Akkrum en Aldeboarn website PCBO Leeuwarden. Voor Katholiek onderwijs kijkt u op de website van de BMS..

Algemeen bijzonder basisonderwijs

Wilt u meer informatie over algemeen bijzonder basisonderwijs bezoek dan de website van De Buitenkans.

Speciaal onderwijs

Voor het speciaal onderwijs kijkt op de website van de Duisterhoutschool.

Voortgezet onderwijs

Heerenveen biedt een ruime keuze in openbaar en bijzonder voortgezet onderwijs: praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo, vwo, atheneum en gymnasium. Er zijn drie aanbieders van dit onderwijs. Kijk voor de verschillende locaties/vestigingen in gemeente Heerenveen hieronder.

Speciaal onderwijs

De Duisterhoutschool biedt speciaal voortgezet onderwijs aan.

Middelbaar beroepsonderwijs

Firda biedt in de gemeente Heerenveen diverse mogelijkheden voor een opleiding op mbo-niveau, op drie verschillende locaties. Firda is een interlevensbeschouwelijk ROC (regionaal opleidingscentrum).

Aeres biedt mbo-opleidingen (leerjaar 1 en 2) met een groen en duurzaam karakter. Meer weten? Kijk voor meer informatie over opleidingen in Heerenveen op de website van Aeres mbo.

Geplaatst op 2 januari 2017, 13:07 | Gewijzigd op 30 mei 2024, 10:33

Nieuws