U zoekt personeel?

Zoekt u naar extra werkkracht? Een frisse blik op de werkvloer, of een verrassend talent? Neem eens contact op met de gemeente Heerenveen. Wij hebben een groot aanbod werkzoekenden en helpen u graag met het vinden van unieke kandidaten.

Wij – behulpzame bemiddelaar

Vanuit Fryslân Werkt werkt de gemeente Heerenveen nauw samen met alle Friese gemeenten, SW-bedrijven en het UWV. De gemeente bemiddelt en begeleidt mensen met een uitkering, die zelf moeite hebben om werk te vinden, naar een passende baan. We doen dit door anders te kijken naar iemands situatie. We kijken naar wat iemand goed kan, naar verborgen talenten en focussen vooral op wat iemand wél kan. Die competenties matchen we vervolgens met vragen en kansen op de arbeidsmarkt. Een aanpak die voor beide partijen goed werkt. De werkzoekende vindt een fijne plek en u een extra helpende hand.

Zij – unieke werkzoekenden

Onze werkzoekenden ontvangen een uitkering. Ze hebben een arbeidsbeperking, zijn statushouder of hebben gewoonweg nog geen juiste plek gevonden. Ieder met een eigen talent. Soms zijn die talenten duidelijk zichtbaar en soms moeten we er even naar zoeken. Maar één ding is zeker: ons aanbod zit vol verborgen talenten. Klaar om ontdekt te worden.

U – een meer-dan-werkgever

We willen werkgevers stimuleren om in hun zoektocht naar nieuwe werknemers ook werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt te overwegen. Om meer-dan-werkgever te worden voor mensen die begeleiding nodig hebben, maar ook unieke voordelen met zich meebrengen: u leert anders kijken naar het werk dat er ligt en de mensen die het werk voor u doen. U kijkt naar iemands kwaliteiten en begeleidt waar nodig. U geeft iemand een kans en een reden om iedere dag weer enthousiast aan het werk te gaan. Oftewel: u bent méér dan werkgever! Doet u mee?

Meer-dan-werkgever betekent méér

Ook als u niet (meer) op zoek bent naar extra werknemers kunt u meer-dan-werkgever zijn. Hoe? Door extra aandacht te hebben voor het welzijn van uw werknemers. Er zijn bijvoorbeeld omstandigheden die ervoor zorgen dat uw werknemers minder productief zijn en een hoog ziekteverzuim hebben. Zoals geldzorgen of moeite hebben met lezen en schrijven. Dit zijn omstandigheden waar de werknemer zich voor schaamt en niet uit zichzelf zal bespreken met u als werkgever. Daarom is het belangrijk als werkgever om een helpende hand te bieden. Door het tijdig signaleren, bespreken en verwijzen naar de juiste hulp. Hieronder vindt u signaalkaarten die u daarbij op weg helpen.

Signaalkaart herkennen van laaggeletterdheid (PDF 655 kB)
Signaalkaart herkennen van geldzorgen (PDF 812 kB)