Plan Van der Valk-hotel

Kaart beoogde locatie hotelHet Van der Valk-concern heeft interesse in de bouw van een hotel in de gemeente Heerenveen, aan de A32 bij Skoatterwâld en Oranjewoud. 

Verkenning

Alvorens een ontwikkelingsproces te starten, wil de gemeente, in overleg met het Van der Valk-concern, verkennen wat de mogelijke komst van een nieuw hotel betekent voor het ondernemersklimaat en de ontwikkelingskansen van Heerenveen. Hierover is de de gemeente in gesprek met ondernemers gegaan tijdens een bijeenkomst op 1 maart. In het nieuwsbericht leest u er meer over.

Zorgvuldige afweging

Om een zorgvuldige afweging te kunnen maken, willen we eerst in beeld brengen welke belangen er spelen en welke ideeën er leven. Op grond van de uitkomst van de verkenning bepalen de gemeente en het Van der Valk-concern elk voor zich of het hotelplan van tafel gaat of verder wordt ontwikkeld. Het college vraagt de raad hierover een besluit te nemen.

Inwoners


Op woensdag 29 maart om 13.00 uur ontvangt burgemeester Tjeerd van der Zwan inwoners in een ‘pop-up restaurant’ bij voetbalvereniging VV Heerenveen (Oranje Nassaulaan 21). Dit tijdelijke ‘restaurant’ is een initiatief van de gemeente om de meningen van inwoners te peilen over de plannen voor een Van der Valkhotel in Heerenveen.

Inwoners welkom

De komende weken is het pop-up restaurant op twee achtereenvolgende locaties in Heerenveen te vinden. Inwoners zijn welkom om tijdens de openingstijden binnen te lopen. Onder het genot van het ‘bakkie moes’ kan ieder zijn mening geven of vragen stellen aan de gastheer of –vrouw van de gemeente. Hier vindt u het schema met de openingstijden en locatie van het pop-up restaurant.
Wilt u op een andere manier uw reactie geven? U kunt uw mening (eventueel anoniem) achterlaten op een kaartje of op het krijtbord in het restaurant.

Online meepraten op Argu.co

Komt u niet naar het restaurant, maar wilt u wel vertellen wat u vindt? U kunt ook online meepraten en -discussiëren op www.argu.co/heerenveen. Op deze manier wil de gemeente iedereen de kans bieden om zijn of haar mening te geven.

Ondernemers

Het Verslag van de bijeenkomst stakeholders (PDF 310 kB) van 1 maart 2017 kunt u hier nalezen.