Vuurstoken

Wilt u een (groot)vuur stoken in de buitenlucht? Dat is verboden, maar er zijn een paar uitzonderingen. Heeft u vragen over het stoken van een open haard of kachel lees dan de tips op de pagina over rookoverlast.

Wat mag u wel?

U mag bijvoorbeeld wel een buitenruimte verlichten met kaarsen en fakkels. U mag terrashaarden en vuurkorven gebruiken met schoon hout en een buitenkeuken of barbecue gebruiken om te koken, bakken en braden.

Grote vuren organiseren

Voor het bouwen en branden van een paasvuur is toestemming van de gemeente nodig. U heeft een zogenaamde ontheffing nodig. De aanvraag moet drie weken voor aanvang van het paasvuur bij de gemeente worden ingediend. Per dorp mag één paasvuur worden georganiseerd. Een paasvuur moet een folkloristisch karakter hebben en moet openbaar toegankelijk zijn.

U moet voor de aanvraag een online formulier invullen. Let op: voor het invullen heeft u DigiD nodig. Het aanvragen van een ontheffing kost € 82,30.

Ondernemers

Bent u ondernemer? Vraag dan de ontheffing aan met een online formulier waarbij u verplicht uw KvK-nummer moet invullen.

Geplaatst op 15 december 2016, 14:15 | Gewijzigd op 2 januari 2023, 11:08

Nieuws