Whatsapp Buurtpreventie

U kunt zelf in uw wijk WhatsApp gebruiken om onveilige situaties te signaleren. Via een WhatsApp-groep kunt u verdachte situaties delen met uw buren verderop. De gemeente en de politie werken mee aan dit initiatief. Wij helpen u graag met het opstarten van een WhatsApp Buurtpreventie groep. Heeft u belangstelling? U kunt uw groep aanmelden door het invullen van dit formulier. Aan de deelname zijn spelregels verbonden. Verder op deze pagina leest u welke. Heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met gemeente Heerenveen (14 0513).

Dekkingskaart Whatsapp Buurtpreventie

Deze kaart geeft een overzicht weer waar WhatsApp Buurtpreventie groepen actief zijn in de gemeente Heerenveen. Door te klikken op een gekleurd vak kunt u zien welke straten onder de WhatsApp groep vallen en bij wie u zich kunt aanmelden als nieuw lid van de groep.

Laden...

Is uw WhatsApp Buurtpreventie groep wel actief maar staat deze nog niet op de dekkingskaart? Mail dan naar veiligheid@heerenveen.nl met daarbij de volgende gegevens; welke straten, naam beheerder, e-mailadres beheerder, 06 nummer van de beheerder en geef aan of deze gegevens wel/niet mogen worden gedeeld.

Spelregels voor WhatsApp-groep

De belangrijkste spelregels voor een WhatsApp-groep zijn:

  • Er is één beheerder;
  • De groep is niet veel groter dan 40 deelnemers;
  • Eén lid per huishouden;
  • Deelnemers zijn 18 jaar of ouder;
  • Laat buren en gemeente weten van uw initiatief.

Tips, trucs of hulp nodig?

Er zijn ervaren Whatsapp Buurtpreventie beheerders die nieuwe beheerder graag op weg willen helpen. Zij kunnen u bijvoorbeeld tips en trucs meegeven hoe u het beste een groep opstart, hoe u de spelregels kunt handhaven of hoe u meer leden kunt werven voor de groep. Geef uw vragen/onduidelijkheden en telefoonnummer aan in een e-mail naar veiligheid@heerenveen.nl, zodat wij u in contact kunnen brengen met een ervaren beheerder.

Promotiemateriaal nodig?

Het is mogelijk om promotiemateriaal aan te vragen, bijvoorbeeld in de vorm van handleidingen en/of stickers voor uw wijk. Deze zijn kosteloos. Vraag naar de mogelijkheden via veiligheid@heerenveen.nl

 

Geplaatst op 2 januari 2017, 10:03 | Gewijzigd op 2 april 2024, 18:06

Nieuws