Mantelzorg

In de gemeente Heerenveen is 17% van de inwoners mantelzorger. Omdat zij zorgen voor iemand die ze goed kennen, vinden ze dit vaak heel gewoon. Maar dat is het niet. Mantelzorg kan een zware belasting zijn.

Wanneer bent u een mantelzorger?

U bent mantelzorger als u hulp biedt aan iemand met wie u een sociale relatie heeft. De zorg is vaak langdurig en/of intensief. Het kan bijvoorbeeld gaan om persoonlijke verzorging, maar ook huishoudelijke taken. De hulp gaat verder dan de gebruikelijke hulp die huisgenoten elkaar geven. Dankzij deze hulp kan de persoon voor wie u zorgt zich redden, thuis blijven wonen en deelnemen aan de samenleving.

Ik ben een mantelzorger

Denkt u dat u mantelzorger bent? Laat ons dit dan weten. Wij willen u graag helpen. Bijvoorbeeld met informatie, advies, ondersteuning en/of afleiding. Ook geven we u graag een VVV Cadeaukaart. U heeft dit (meer dan) verdiend. Voor de jonge mantelzorgers hebben we een Bol.com Cadeaukaart. Meer informatie over de mantelzorgwaardering en het mantelzorg aanmeldformulier vindt u op de pagina mantelzorgwaardering.

Ik ken een mantelzorger

Wilt u graag iets voor een mantelzorger in uw omgeving betekenen? Attendeer die persoon dan alstublieft op het bestaan van de mantelzorgwaardering. Vindt de mantelzorger die u kent het niet gemakkelijk om zelf om hulp te vragen? Neem dan contact op met team Vrijwilligers Servicepunt Heerenveen van Caleidoscoop via e-mail info@caleidoscoop.nl of (0513) 62 90 90. Zij kunnen de betreffende mantelzorger een e-mail sturen over de ondersteuningsmogelijkheden voor mantelzorgers en de mantelzorgwaardering.

Informatiegids voor mantelzorgers

Eén gids met daarin alle informatie die voor u als mantelzorger belangrijk of interessant kan zijn. Van tips tot hulpinstanties en van belangenverenigingen tot wettelijke regelingen. Ook iets voor u? U krijgt de informatiegids voor mantelzorgers tegelijk met de cadeaukaart. Het is ook mogelijk om de gids digitaal te downloaden (PDF 1 MB).