Verloren en gevonden voorwerpen

Hebt u iets verloren? Kijk dan op de website Verloren of gevonden. Daar worden gevonden voorwerpen op geregistreerd. Hebt u iets gevonden? En u weet niet wie de eigenaar is? Dan kunt u dit melden op de website van Verloren en gevonden. U kunt ook in het gemeentehuis terecht.

Wat doet u met een gevonden voorwerp?

Bewaar het voorwerp bij voorkeur zelf. Zorg er goed voor en laat onderhoud plegen als het nodig is. Als de eigenaar zich niet binnen een jaar na uw melding heeft gemeld, kunt u de eigenaar worden. Wilt u het niet thuis bewaren? Lever het dan in bij de gemeente. Als het voorwerp minder dan 450 euro waard is, dan bewaren we het maximaal drie maanden. Heeft de eigenaar zich dan niet gemeld, dan wordt de gemeente de eigenaar. Is het voorwerp meer dan 450 euro waard, dan bewaren we het maximaal een jaar. Als de eigenaar zich dan niet heeft gemeld, kunt u de eigenaar worden. Dat moet u dan binnen een maand in het gemeentehuis regelen.

Sleutels verloren of gevonden?

Hebt u sleutels gevonden of verloren? Kom dan naar het gemeentehuis. Voor verloren of gevonden sleutels kunt u niet terecht op de website Verloren of gevonden.

Paspoort, ID-kaart of rijbewijs gevonden of verloren?

Hebt u een paspoort, ID-kaart of rijbewijs gevonden? Lever dat dan in bij de gemeente. U mag ze niet thuis bewaren. Bent u uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs kwijt, kijk dan voor meer informatie op de pagina’s over paspoort, ID-kaart en rijbewijs.

Geplaatst op 29 december 2016, 09:46 | Gewijzigd op 3 januari 2023, 13:36

Nieuws