Oplaadpunten elektrisch rijden

De gemeente Heerenveen stimuleert duurzaam rijden. Niet alleen door in het eigen wagenpark van de gemeente te kijken naar duurzame vervoersmiddelen maar ook door het faciliteren van bijvoorbeeld oplaadmogelijkheden voor elektrische auto’s.

Op verschillende plekken in de gemeente zijn al oplaadpunten voor elektrische auto’s, die door toename van het aantal auto’s dat daar gebruik van maakt, steeds vaker bezet zijn. Daarom wil de gemeente Heerenveen de mogelijkheden voor opladen uitbreiden. Dit doen we als gemeente niet zelf, maar we coördineren de aanvraag voor een oplaadpunt wel. Mocht u een elektrische auto bezitten of leasen en u heeft geen mogelijkheden om op eigen terrein op te laden, dan kunt u een oplaadpunt in de omgeving van uw woning of werk aanvragen.

Uw aanvraag wordt dan zowel door de exploitant als door de gemeente getoetst. In de directe omgeving wordt dan gezocht naar een geschikte locatie voor een oplaadpunt. Daarbij wordt gekeken naar bereikbaarheid, mogelijkheid om meer auto’s te laten opladen.

Wilt u een oplaadpunt bij u in de buurt?

Kijk dan eerst of er al een openbaar oplaadpunt is.

Geen oplaadpunt bij u in de buurt?

Er zijn verschillende partijen die een oplaadpunt kunnen realiseren. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Allego.

Goed om te weten

Een oplaadpunt in het openbaar gebied is een openbaar oplaadpunt. Daarmee is dit oplaadpunt toegankelijk voor andere gebruikers, ook als u de aanvragen hebt gedaan.