Sportvoorzieningen

MSD 17 schaatsenDe gemeente Heerenveen heeft veel sportvoorzieningen zoals Thialf, Abe Lenstrastadion, sportopleiding CIOS, een up-to-date atletiekaccommodatie, kunsthockeyvelden, vier sporthallen, een overdekt zwembad, een openluchtzwembad in Jubbega en een 9-holes golfbaan.

Abe Lenstra stadion

Het Abe Lenstra Stadion is de thuisbasis van sc Heerenveen. Sinds 1994 speelt sc Heerenveen haar thuiswedstrijden in dit stadion.

Sportstad Heerenveen

In Sportstad Heerenveen vindt u naast het Abe Lenstra Stadion ook een campus met mbo-opleidingen van het Friesland College, een aantal sporthallen, sportvelden en een overdekt zwembad.

Kunstijsbaan Thialf

Thialf is een fenomeen bij schaatsminnend Nederland. Heerenveen heeft sinds 1892 een ijsbaan, oorspronkelijk gelegen in Heerenveen-Noord en in 1967 verhuisd naar de huidige locatie in Heerenveen-Zuid. In 1986 werd Thialf als tweede ijsbaan ter wereld overdekt, dat maakte de baan supersnel. In 2016 is de complete renovatie van de kunstijsbaan voltooid.

Golfbaan Heidemeer

De 9-holes golfbaan Heidemeer ligt in de prachte woongebied De Heide. Golfclub Heidemeer beschikt over negen zeer gevarieerde holes: vier holes slingeren door een bebouwd parklandschap, twee door het Heidebos en drie liggen idyllisch langs het fraaie Heidemeer.

Sportaccommodatie huren

Wilt u een sportaccommodatie huren in de gemeente Heerenveen? Of een wedstrijd organiseren in de plaatselijke gymzaal? Er zijn verschillende locaties beschikbaar voor verhuur.

Geplaatst op 2 januari 2017, 14:54 | Gewijzigd op 15 juli 2022, 08:34

Nieuws