Huishoudelijke hulp

Heeft u hulp nodig bij het huishouden? Bijvoorbeeld iemand die helpt bij het schoonmaken? Of iemand die helpt bij het opruimen of de was te doen? Lees wat u zelf kunt doen en waarvoor u terecht kunt bij de gemeente.

Wat kunt u zelf regelen?

Als een gezonde partner bij u woont, verwachten wij dat hij of zij (een deel van) de huishoudelijke taken op zich neemt. Hetzelfde geldt voor een inwonende zoon of dochter en voor een inwonend kleinkind.

Zelf schoonmaakhulp regelen?

Lukt dat niet dan kunt u zelf een schoonmaakhulp inhuren. Of een schoonmaakbedrijf. Vaak kennen buren, familieleden of vrienden wel iemand. Misschien staat er een advertentie in de krant. Of hangt er een advertentie bij uw supermarkt. U betaalt voor huishoudelijke hulp meestal 10 tot 20 euro per uur. Vraag bij meer mensen of schoonmaakbedrijven een offerte aan. Ook kunt u gebruik maken van een maaltijdservice voor uw eten of een bezorgservice van de supermarkt voor uw boodschappen.

Hulp nodig van de gemeente?

Neem dan contact op met de Meitinker. Dan kijkt u samen met de Meitinker wat er in uw situatie mogelijk is. Mogelijk kunt u vanuit de gemeente hulp bij het huishouden krijgen. Iedere wijk en ieder dorp heeft zijn eigen Meitinkers.

Vertraging bij nieuwe aanvragen

Houd u er rekening mee dat het bij nieuwe aanvragen voor huishoudelijke hulp helaas langer kan duren voordat u de hulp in de huishouding krijgt waar u recht op heeft. Dit heeft te maken met het personeelstekort in de zorg. Wij adviseren dan ook om tijdig contact op te nemen met één van de meitinkers voor het bespreken van uw situatie.

Geplaatst op 6 januari 2017, 11:48 | Gewijzigd op 2 april 2024, 17:27

Nieuws