Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Wilt u graag fitnessen, tennissen of zwemmen? Of op theater- of schilderles? Of wilt u iets anders sportiefs of cultureels doen, maar heeft u moeite met het betalen van de contributie of het lesgeld? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.

Wat is het?

Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen mee kan doen aan sport- en culturele activiteiten, is de gemeente Heerenveen aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Voor inwoners van 18 jaar en ouder met een laag inkomen betaalt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur de contributie, het lidmaatschap en benodigdheden (kleding of materialen). Dit tot een bedrag van maximaal € 300, waarvan maximaal € 75 voor benodigdheden.

Enkele voorbeelden:
– lidmaatschap van een bibliotheek
– lesgeld voor een schildercursus
– contributie voor de sportschool of een sportvereniging

Voor kinderen tot 18 jaar is er het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Aanvragen

Wilt u gebruik maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur? Dan kunt u een aanvraag doen via een tussenpersoon (‘intermediair’). Dit kan bijvoorbeeld uw contactpersoon van de gemeente zijn, hulpverlener of buurtsportcoach. Zelf een aanvraag doen is dus niet mogelijk. Bekijk hier de tussenpersonen in de gemeente Heerenveen.

Bedrag

Het Volwassenenfonds bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van de contributie, lidmaatschap en eventuele benodigdheden. Er kan maximaal € 300 per jaar vergoed worden. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage rechtstreeks aan de sport- of cultuuraanbieder betaald.

Is de aanvraag voor (sport)benodigdheden goedgekeurd? Dan ontvangt u een waardebon die kan worden ingeleverd bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

Meer informatie

Op de website van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur vindt u meer informatie over de werkwijze, de spelregels en de tussenpersonen.

Geplaatst op 1 januari 2024, 00:01 | Gewijzigd op 28 december 2023, 12:39

Nieuws