Katlijk
Katlijk is een klein dorpje in de provincie Friesland, in het noorden van Nederland, ten oosten van de plaats Heerenveen. In Katlijk wonen ongeveer 600 mensen. De verklaringen van de oorsprong van de naam Katlijk lopen uiteen van Katholiek tot ‘leke’ (waterkering). Cathelec, Catlik, Ketlyck… zijn oudere namen voor Katlijk. Het dorp is ontstaan uit de streekdorpen Groot Katlijk en Klein Katlijk. Voor voorzieningen is het dorp aangewezen op de omliggende dorpen Mildam en Oude-en Nieuwehorne.
Heeft u vragen over het wijkbudget neem dan contact op met plaatselijk belang Katlijk.
Hebt u vragen over wonen, welzijn en zorg, dan kunt u bij een meitinker terecht. Iedere wijk en ieder dorp heeft een vaste meitinker. De meitinker zoekt samen met u een oplossing. Kunt u het probleem zelf oplossen? Bijvoorbeeld met familie, buren of vrijwilligers? Dan helpt de meitinker u daarbij. Maar als dat nodig is, kan de meitinker ook zelf een oplossing regelen.
- Wijk
- Katlijk
- Woonservicezone
- 4
- Marja Hijma, Natasja Dontje, Marjolein Voos
Tel: (0513) 61 77 64
E-mail: woonservicezone4@heerenveen.nl
Jongerenwerker
Sanne Lolkema telefoon 06-52327684 mail s.lolkema@caleidoscoopheerenveen.nlOpbouwwerker
Jannik Louwes telefoon 06-52326659 mail j.louwes@caleidoscoopheerenveen.nlVSP’er
Dorina de Jong telefoon 06-13133647 mail d.dejong@caleidoscoopheerenveen.nl
Wat doet een jongerenwerker?
De jongerenwerkers zijn daar waar jongeren te vinden zijn. Niet alleen op school en in het jongerencentrum CASA, maar ook online, op hangplekken, op straat, in wijken en dorpen en in de zomer op de Heide. Zij leggen (en onderhouden) makkelijk contact.
Jongeren worden benaderd, geactiveerd, gestimuleerd en ondersteund bij de ontwikkeling van hun talenten en ambities. Gelijkwaardigheid staat voorop. Iedere jongerenwerker heeft zijn of haar eigen gebied en een schoollocatie (voorgezet onderwijs) waar ze makkelijk te vinden en te benaderen zijn.
Wat doet een opbouwwerker?
Opbouwwerkers ondersteunen groepen bewoners in buurten, wijken en dorpen bij het realiseren van wensen in de eigen leefomgeving. De opbouwwerker adviseert, verbindt en stimuleert bewoners om zelf actief aan verbetering van de situatie bij te dragen. Bent u het ergens niet mee eens, of heeft u een goed idee voor uw wijk/dorp/straat, we helpen u graag!
Wat doet een VSP’-er?
Een medewerker van het Vrijwilligers Servicepunt in de wijk (VSP’er) helpt u bij het vinden van een antwoord op uw vragen en kijkt naar de oplossingen met buren, vrienden of familie en activiteiten. Dank hierbij aan vragen als;
- u wilt graag vrijwilligerswerk doen maar weet niet waar je begint
- u zoekt een vrijwilliger die jou kan helpen bij kleine klusjes en/of tuinonderhoud
- u zorgt voor een ander en kan wel wat ondersteuning of advies gebruiken
- u ben nieuwsgierig welke activiteiten er in de buurt zijn en hoe u kunt aanhaken.